tommek77 Napisano 24 Kwietnia 2015 Napisano 24 Kwietnia 2015 Witam, miałem takie zdarzenie że samochód zajechał mi drogę i musiałem ostro hamować, od tego momentu kasety chodzi ciężko tzn w pedałowaniu nie ma różnicy ale jak jadę na luzie albo chciałby przekręcić do tyłu to łańcuch się blokuje. W domu po zdjęciu koła kaseta kręci się ciężko tak jak by była mocno dokręcona. Czy jest możliwość że się dokręciła podczas hamowania czy może to coś innego, koła i napęd jest nowy.
vbeton Napisano 24 Kwietnia 2015 Napisano 24 Kwietnia 2015 nie kaseta a tuba się cięzko kręci, kaseta jest założona na tube i bez względu czy jest na maks dokręcona czy nie to nie ma róznicy. poluzuj łożyska, to te śruby w środku, tylko nie za bardzo bo opona będzie ci latać na boki.
Ychu Napisano 24 Kwietnia 2015 Napisano 24 Kwietnia 2015 tuba Bębenek i pewnie to on się zaciera lub coś wymień , wyczyść lub przesmaruj. Powinno pomóc.
Mod Team Puklus Napisano 24 Kwietnia 2015 Mod Team Napisano 24 Kwietnia 2015 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.