Masakator Napisano 24 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 Witam! Mam pewien problem z moim epiconem, na 140mm skoku przy całkowitym odbiciu stuka bardzo głośno, ponadto wydaje mi się że górne lagi są trochę za bardzo wyciągnięte,od końca uszczelki do korony jest ok 160mm. czy to normalne, czy zgubiłem jakieś podkładki przy zmianie skoku? Dodam, że wsio robiłem z rysunkiem technicznym ze strony Activii w ręku, i według tego wszystko się zgadza. Z góry dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 24 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 (edytowane) Odległość 160mm jest za duża. Kartridż ci stuka bo na maxa jest on już wysunięty. Szybko to musisz zrobić, bo nie dość że kartridż możesz uszkodzić to też rury goleniowe moga wyjść ci z dolnych tuleji. Powiedz mi czy jak zmieniałeś skok to zmieniałeś może też sprężyny negatywne?? Edytowane 24 Kwietnia 2015 przez ACTIVIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masakator Napisano 24 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 Nie zmieniałem sprężyn negatywnych, to nie kartridż, jak się go wykręca, to na przykręconym dole można go wyciągnąć 2cm ponad korek. Wydaje mi się że te odgłosy dochodzą z lewej goleni. Dodam że jeżeli spuści się powietrze to amor nie chowa się całkowicie. zostaje tak koło 2-3cm i to właśnie kartridż blokuje schowanie się amora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masakator Napisano 25 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2015 Niepokoi mnie to stukanie, i wizja wyskoczenia z dolnych tulei. Ile te górne lagi powinny mieć przy 140mm skoku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 25 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2015 140-145mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masakator Napisano 25 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2015 Nooo, dobra. A potencjalne przyczyny, takiego wysunięcia jak u mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi