Maaatiii Napisano 24 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 Prośba o pomoc, ostatnio w moim nowym amortyzatorze Rock Shox Pike RC zauważyłem ze pokrętło kompresji nie działa w pełnym zakresie, można przekręcić tylko o 4 kliki. W momencie gdy przekręcam i dochodzę do tych 4 klików to pokrętło chodzi coraz ciężej i napotykam na znaczny opór. Wygląda jakby coś się zapiekło. Wcześniej wszystko działało w pełnym zakresie kilkanaście klików. Dodam że amortyzator jest nowy jeździłem na nim 2 razy. Dodatkowo działa też poprawnie. Najlepsze że jestem w stanie obrócić pokrętło w całym zakresie ale tylko wtedy gdy robię to sekwencyjnie czyli przekręcam o 4 wracam 2 kliki później znowu 4 do przodu znowu cofam o 2 i tak do końca. Czy ktoś wie co to może być lub może spotkał się z podobnym przypadkiem. Pozdrawiam Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 24 Kwietnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 Poluzuj tą śrubę na szczycie i spróbuj kręcić. Jeżeli pomoże, sprawę załatwi podkładka pod pokrętło, jak nie, trzeba wyjąć tłumik i sprawdzić czemu sie tak dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maaatiii Napisano 25 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2015 Próbowalem z poluzowaniem śruby i nic to nie dalo. Najbardziej irytujące jest to że prawie go nie używalem bylem raz w terenie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 25 Kwietnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2015 No to na gwarancje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi