Davis Napisano 24 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 Witam mam problem z tylnim hamulcem tarczowym a mianowicie wyrobił mi się gwint od naciągania linki czy można to jakoś naprawić czy trzeba kupić nowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marco1973 Napisano 24 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 jeśli jest możliwość to przegwintować gwint na większą średnicę i zmienić śrubę, ewentualnie może dłuższa śruba i od spodu nakrętka? nie wiem jak to wygląda więc trudno powiedzieć czy da się, ale któreś z tych rozwiązań spokojnie myslę wystarczy... z linkami można sobie poradzić też w ten sposób, że na końcówce za wyrobioną śrubą (pytanie czy ona w ogóle choć trochę trzyma) zacisnąć np. ten mosiężny zacisk z podwójną śrubeczką z kostki elektrycznej. http://bellussi.com.pl/images/product_images/popup_images/1273_0.jpg wyjąć z plastiku pojedynczy zacisk i mocno dokręcić linkę śrubkami, najlepiej przełożyć ją w jedną stronę i z powrotem, żeby niejako podwójnie była w zacisku. nawet źle to nie wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.