Skocz do zawartości

[Maraton Północ] Kociewie Szlakiem 3 - 28.06.2015

jaro0011

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W tym roku odbędzie się kolejna edycja maratonu Kociewie Szlakiem:

http://www.gkstg.pl/kociewie-szlakiem

Planowana data 28-06-2015 raczej już nie ulegnie zmianie.

Trasa będzie delikatnie zmieniona ale dystanse będą te same:

35 i 70 km (odpowiednio 1 i 2 pętle)

Miejsce to samo - leśniczówka w miejscowości Szpęgawsk koło Starogardu Gdańskiego (przy drodze krajowej nr 22)

Niedługo pojawi się GPX ze śladem trasy.

Napisano

No i spoko, porównując do zeszłorocznego przejazdu rozpoznaje gdzie jest namieszane.

Wrzuć GPXa to może wpadnę w majówkę przpalić raciczki.

Tam pewnie ostro zaminowane jest przez kółko jeździeckie :)

Napisano

Tam pewnie ostro zaminowane jest przez kółko jeździeckie

W sobotę objechałem kawałek trasy i nie jest tak źle. Jedynie na singlach leży trochę obalonych drzew i trzeba kombinować :)

Napisano

Zaś duża impreza koło domu. Mieszkam w leśniczówce w Szpęgawsku ale udziału nie biorę bo nie lubię rywalizacji.. jeżdżę dla frajdy.

Pamiętam jak przy pierwszej imprezie byłem w lekkim szoku, że aż tylu ludzi się zjechało pomimo żaru lejącego się z nieba : )

Napisano

Zaś duża impreza koło domu. Mieszkam w leśniczówce w Szpęgawsku ale udziału nie biorę bo nie lubię rywalizacji.. jeżdżę dla frajdy. Pamiętam jak przy pierwszej imprezie byłem w lekkim szoku, że aż tylu ludzi się zjechało pomimo żaru lejącego się z nieba : )

Jeśli nie startujesz w tym roku to może chcesz pomóc przy organizacji i zostać wolontariuszem? Potrzebne są osoby np do obstawiania trasy itp...  

• 2 tygodnie później...
Napisano

Szanowni Koledzy,

do tej pory nie startowałam w tego typu imprezach, w związku z tym mam pytanie: czy rower z kołami 28, opony trekkingowe, da radę na takiej trasie ( o ile ja dam radę ;-) A że też mam dość blisko, to zastanawiam się :-)

Będę wdzięczna za odpowiedź bądź inne podpowiedzi.

Pozdrawiam Kociewiaków

Napisano

Na trekingu da się przejechać trasę ale miejscami może być dość trudno z racji błota lub piachu.

W zeszłym roku kolega jechał na takim rowerze tylko zmienił opony na grubsze (Schwalbe Smart Sam 1.7 cala) i całkiem sprawnie sobie poradził.

Ogólnie myślę że 95% trasy to drogi leśne i ubite ścieżki wiec nawet na przysłowiowym składaku da się przejechac :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Pierwszą edycję jechałem na Kross Evado - to taki treking na kołach 28" i spokojnie się dało przejechać.

Rok temu kolega jechał też na podobnym trekingu Biria i też było ok.

Tylko zadbaj żeby oponki nie były zbyt wąskie czy łyse ;)

Napisano

Trasa się jeszcze trochę pozmieniała bo trzeba było uzgodnić szczegóły z nadleśnictwem i podobno nie wszędzie można było ją puścić tak jak początkowo było zakładane. Zaktualizowałem mapkę która jest kilka postów wyżej. GPX chyba będzie pod koniec tygodnia.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Informacja od organizatora:

Trasa trzeciej edycji Kociewie Szlakiem została już całkowicie oznakowana. Bezpośrednio przed samymi zawodami pojawi się jeszcze więcej oznaczeń, jeszcze więcej tasiemek i strzałek, tak aby zawodnicy mogli pokonać trasę bez najmniejszego zawahania! 
W tym i przyszłym tygodniu, we wtorki i czwartki  o 17:30 przy leśniczówce Szpęgawsk będzie ruszał wspólny objazd trasy!

• 2 tygodnie później...
Napisano

Gratulacje dla wszystkich startujących. Deszcz na kilka godzin przed zawodami spowodował że trasa stała się dość trudna :)

Ale i tak było super.

Za kilka dni pojawi się film - relacja a na razie mała zajawka:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...