jaro0011 Napisano 24 Kwietnia 2015 Napisano 24 Kwietnia 2015 W tym roku odbędzie się kolejna edycja maratonu Kociewie Szlakiem: http://www.gkstg.pl/kociewie-szlakiem Planowana data 28-06-2015 raczej już nie ulegnie zmianie. Trasa będzie delikatnie zmieniona ale dystanse będą te same: 35 i 70 km (odpowiednio 1 i 2 pętle) Miejsce to samo - leśniczówka w miejscowości Szpęgawsk koło Starogardu Gdańskiego (przy drodze krajowej nr 22) Niedługo pojawi się GPX ze śladem trasy.
jaro0011 Napisano 26 Kwietnia 2015 Autor Napisano 26 Kwietnia 2015 Planowana trasa Kociewie Szlakiem 3 czyli podobnie jak Kociewie Szlakiem 2 z paroma utrudnieniami. Być może jutro uda mi się objechać trasę i dorzucę tutaj linka do GPX'a na stravie Oficjalny event na fejsie: http://www.facebook.com/events/355841014616591/
mant3z Napisano 27 Kwietnia 2015 Napisano 27 Kwietnia 2015 No i spoko, porównując do zeszłorocznego przejazdu rozpoznaje gdzie jest namieszane. Wrzuć GPXa to może wpadnę w majówkę przpalić raciczki. Tam pewnie ostro zaminowane jest przez kółko jeździeckie
jaro0011 Napisano 27 Kwietnia 2015 Autor Napisano 27 Kwietnia 2015 Tam pewnie ostro zaminowane jest przez kółko jeździeckie W sobotę objechałem kawałek trasy i nie jest tak źle. Jedynie na singlach leży trochę obalonych drzew i trzeba kombinować
tomekleczkowski Napisano 27 Kwietnia 2015 Napisano 27 Kwietnia 2015 Zaś duża impreza koło domu. Mieszkam w leśniczówce w Szpęgawsku ale udziału nie biorę bo nie lubię rywalizacji.. jeżdżę dla frajdy. Pamiętam jak przy pierwszej imprezie byłem w lekkim szoku, że aż tylu ludzi się zjechało pomimo żaru lejącego się z nieba : )
jaro0011 Napisano 27 Kwietnia 2015 Autor Napisano 27 Kwietnia 2015 Zaś duża impreza koło domu. Mieszkam w leśniczówce w Szpęgawsku ale udziału nie biorę bo nie lubię rywalizacji.. jeżdżę dla frajdy. Pamiętam jak przy pierwszej imprezie byłem w lekkim szoku, że aż tylu ludzi się zjechało pomimo żaru lejącego się z nieba : ) Jeśli nie startujesz w tym roku to może chcesz pomóc przy organizacji i zostać wolontariuszem? Potrzebne są osoby np do obstawiania trasy itp...
tomekleczkowski Napisano 27 Kwietnia 2015 Napisano 27 Kwietnia 2015 Ciekawa opcja, zastanowię się nad tym. Na chwilę obecną ciężko jest mi się określić.
jaro0011 Napisano 29 Kwietnia 2015 Autor Napisano 29 Kwietnia 2015 Jeszcze nie udało mi się objechać trasy (znowu pogoda się popsuła). Ale jak tylko nagram przejazd to od razu tutaj zapodam
Pooh_atec Napisano 7 Maja 2015 Napisano 7 Maja 2015 Szanowni Koledzy, do tej pory nie startowałam w tego typu imprezach, w związku z tym mam pytanie: czy rower z kołami 28, opony trekkingowe, da radę na takiej trasie ( o ile ja dam radę ;-) A że też mam dość blisko, to zastanawiam się :-) Będę wdzięczna za odpowiedź bądź inne podpowiedzi. Pozdrawiam Kociewiaków
jaro0011 Napisano 7 Maja 2015 Autor Napisano 7 Maja 2015 Na trekingu da się przejechać trasę ale miejscami może być dość trudno z racji błota lub piachu. W zeszłym roku kolega jechał na takim rowerze tylko zmienił opony na grubsze (Schwalbe Smart Sam 1.7 cala) i całkiem sprawnie sobie poradził. Ogólnie myślę że 95% trasy to drogi leśne i ubite ścieżki wiec nawet na przysłowiowym składaku da się przejechac
gkc Napisano 21 Maja 2015 Napisano 21 Maja 2015 Pierwszą edycję jechałem na Kross Evado - to taki treking na kołach 28" i spokojnie się dało przejechać. Rok temu kolega jechał też na podobnym trekingu Biria i też było ok. Tylko zadbaj żeby oponki nie były zbyt wąskie czy łyse
jaro0011 Napisano 26 Maja 2015 Autor Napisano 26 Maja 2015 Trasa się jeszcze trochę pozmieniała bo trzeba było uzgodnić szczegóły z nadleśnictwem i podobno nie wszędzie można było ją puścić tak jak początkowo było zakładane. Zaktualizowałem mapkę która jest kilka postów wyżej. GPX chyba będzie pod koniec tygodnia.
jaro0011 Napisano 28 Maja 2015 Autor Napisano 28 Maja 2015 Dzisiaj zrobiłem objazd trasy KS3 - to już oficjalna wersja: https://www.strava.com/activities/313669345 GPX na razie do pobrania z mojej stronki: http://jbator.pl/download/ks3.gpx Niedługo też będzie podpięty pod oficjalną stronę organizatora http://www.gkstg.pl/kociewie-szlakiem
jaro0011 Napisano 15 Czerwca 2015 Autor Napisano 15 Czerwca 2015 Informacja od organizatora: Trasa trzeciej edycji Kociewie Szlakiem została już całkowicie oznakowana. Bezpośrednio przed samymi zawodami pojawi się jeszcze więcej oznaczeń, jeszcze więcej tasiemek i strzałek, tak aby zawodnicy mogli pokonać trasę bez najmniejszego zawahania! W tym i przyszłym tygodniu, we wtorki i czwartki o 17:30 przy leśniczówce Szpęgawsk będzie ruszał wspólny objazd trasy!
kabudza Napisano 27 Czerwca 2015 Napisano 27 Czerwca 2015 Hej, ktoś dysponuje informacją jak warunki na trasie?
jaro0011 Napisano 27 Czerwca 2015 Autor Napisano 27 Czerwca 2015 Wczoraj robiłem objazd i jest dobrze. Po ostatnich opadach prawie nie ma śladu.
kabudza Napisano 27 Czerwca 2015 Napisano 27 Czerwca 2015 Dzięki za info Trasa jest o podobnym profilu nawierzchni co w zeszłym roku (sucho i raczej przyczepnie)?
skwarek2 Napisano 28 Czerwca 2015 Napisano 28 Czerwca 2015 Najbardziej blotny maraton ever. No i 52 na mini. Skok formy bardzo duży! Za daleki sektor obrałem.
jaro0011 Napisano 29 Czerwca 2015 Autor Napisano 29 Czerwca 2015 Gratulacje dla wszystkich startujących. Deszcz na kilka godzin przed zawodami spowodował że trasa stała się dość trudna Ale i tak było super. Za kilka dni pojawi się film - relacja a na razie mała zajawka:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.