xBlady Napisano 23 Kwietnia 2015 Napisano 23 Kwietnia 2015 Cześć, muszę kupić osłonę przerzutki do roweru Lazaro Integral V3. Są różne ich rodzaje, a ja nie wiem która będzie pasować. Moglibyście podać model (chciałbym taką dłuższą z racji tego że przerzutka jest dosyć długa) i napisać jak to przymocować? Poniżej zamieszczam zdjęcie mocowania przerzutki.
copone Napisano 23 Kwietnia 2015 Napisano 23 Kwietnia 2015 Też swego czasu myślałem o kupnie osłony tylnej przerzutki, ale po zgłębieniu tematu okazuje się, że jest to dość niebezpieczne dla ramy. Dałem sobie z tym pomysłem spokój. #...#
Ychu Napisano 23 Kwietnia 2015 Napisano 23 Kwietnia 2015 ale po zgłębieniu tematu okazuje się, że jest to dość niebezpieczne dla ramy Możesz coś więcej o tym powiedzieć? Wrazie czego ta powinna pasować. Mocowana na oś chyba nie powinna zaszkodzić ale poczekajmy na odp. kolegi.
copone Napisano 23 Kwietnia 2015 Napisano 23 Kwietnia 2015 Przy wywrotce to rama przyjmuje uderzenie, a przerzutka jest na tyle "elastyczna", że w razie co wytłumi uderzenie, przy osłonie cała siła idzie na tylny trójkąt. #...# Jakoś tak nie po polsku mi się napisało, ale chyba wiadomo o co chodzi .
Ychu Napisano 23 Kwietnia 2015 Napisano 23 Kwietnia 2015 A o to chodzi no tak może coś w tym być. Lecz rower jest po to by na nim jechać , ale fakt czasem się zdarzy gleba. Ogólnie mi tam zawsze te osłony się jakieś tandetne wydawały.
Ychu Napisano 23 Kwietnia 2015 Napisano 23 Kwietnia 2015 Moim nie bo po pierwsze jak dla mnie to one są tandetne i brzydkie. Po 2 tak jak kolega pisał przerzutka jest dość elastyczna i prędzej wkręci się w szprychy niż w tamtą stronę.
mlun1 Napisano 23 Kwietnia 2015 Napisano 23 Kwietnia 2015 Szczerze to jezdze juz tyle lat i nigdy mi sie ona nieprzydala a nie raz zaliczylem glebe:-)
xBlady Napisano 23 Kwietnia 2015 Autor Napisano 23 Kwietnia 2015 No nic to dzięki za pomoc, temat do zamknięcia.
lyndowss Napisano 23 Kwietnia 2015 Napisano 23 Kwietnia 2015 Zdecydowane nie takim osłonom. Przynoszą one tylko wady, a pożytku z nich żadnego.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.