Skocz do zawartości

[Osłona przerzutki] Do Lazaro Integral V3

xBlady

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, muszę kupić osłonę przerzutki do roweru Lazaro Integral V3. Są różne ich rodzaje, a ja nie wiem która będzie pasować. Moglibyście podać model (chciałbym taką dłuższą z racji tego że przerzutka jest dosyć długa) i napisać jak to przymocować? Poniżej zamieszczam zdjęcie mocowania przerzutki.

9680c5b88ded970e50eb640c4930bf65.jpg

Napisano

Też swego czasu myślałem o kupnie osłony tylnej przerzutki, ale po zgłębieniu tematu okazuje się, że jest to dość niebezpieczne dla ramy. Dałem sobie z tym pomysłem spokój.

#...#

Napisano
ale po zgłębieniu tematu okazuje się, że jest to dość niebezpieczne dla ramy

Możesz  coś więcej o tym powiedzieć? 

Wrazie czego ta powinna pasować. Mocowana na oś chyba nie powinna zaszkodzić ale poczekajmy na odp. kolegi.

Napisano

Przy wywrotce to rama przyjmuje uderzenie, a przerzutka jest na tyle "elastyczna", że w razie co wytłumi uderzenie, przy osłonie cała siła idzie na tylny trójkąt.

#...#

Jakoś tak nie po polsku mi się napisało, ale chyba wiadomo o co chodzi ;).

Napisano

A o to chodzi no tak może coś w tym być. Lecz rower jest po to by na nim jechać , ale fakt czasem się zdarzy gleba. Ogólnie mi tam zawsze te osłony się jakieś tandetne wydawały.

Napisano

Moim nie bo po pierwsze jak dla mnie to one są tandetne i brzydkie. Po 2 tak jak  kolega pisał przerzutka jest dość elastyczna i prędzej wkręci się w szprychy niż w tamtą stronę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...