inzblacha Napisano 23 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2015 Witam. Posiadłem w.w. pedała. Wyglądają jak dwustronne jednak wpinają się tylko jedną stroną. Miał może ktoś te pedały i jest w stanie powiedzieć czy one tak mają? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 23 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2015 Z doświadczenia - tylko dwustronne. Jednostronnych nie kupuj. M12 wyglądają na dwustronne. Widać to na tym zdjęciu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inzblacha Napisano 24 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 No właśnie, a obydwa pedały wpinaja się tylko jedną stroną. Będę musiał przy nich więcej pomajstrować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 24 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 Mają śruby regulujące siłę wpięcie/wypięcia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inzblacha Napisano 24 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 Tak, po obu stronach są takie śruby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 24 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 To na początek ustaw na minimum i sprawdź czy da się wpinać i wypinać. Jak będzie się dało, to dokręcaj obie aż osiągniesz pasującą ci siłę trzymania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inzblacha Napisano 24 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 Miałem obie śruby na minimum. Podejrzewam, że może każda strona ma troche inną wysokość i w tą wyżaszą się wpinam a w niższą bloki w butach mam za nisko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Herbaciany Napisano 26 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 · Ukryte przez anarchy, 26 Kwietnia 2015 - Zalecam otworzyć nowy wątek lub poszukać informacji na forum. Ukryte przez anarchy, 26 Kwietnia 2015 - Zalecam otworzyć nowy wątek lub poszukać informacji na forum. Z doświadczenia - tylko dwustronne. Jednostronnych nie kupuj. M12 wyglądają na dwustronne. Widać to na tym zdjęciu Cześć. Nie chcę zaczynać nowego tematu, więc podłączę się do tego. Co powiesz na VP559, warto kupić? To już nie są spd tylko zwykłe platformy na lożyskach kulkowych. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
zekker Napisano 26 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 Miałem obie śruby na minimum. Podejrzewam, że może każda strona ma troche inną wysokość i w tą wyżaszą się wpinam a w niższą bloki w butach mam za nisko.Z tego co wiem nie ma regulacji wysokości bloków w żadnym systemie mtb. Jeżeli faktycznie z jednej strony jest inna wysokość niepozwalająca się wpinać, to uznałbym to za wadę fabryczną i reklamował. Jak ciężko wpina się w tą stronę gdzie się da? Da się palcami rozchylać zaczep? Słowem upewnił się, że to jest minimum, a nie maksimum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inzblacha Napisano 26 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 Po tej stronie co się da wpinają się lekko i przyjemnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 To z drugiej pobaw się jeszcze regulacją, jeżeli nic nie da i faktycznie jest na minimum, to sprawdź czy przy pomocy śrubokręta da się odchylić zaczep. Jeżeli pójdzie bez większych oporów, to możesz spróbować dać jakiegoś rzadkiego oleju na sprężynę. Swoje SPD 540 tak traktowałem na początku, bo ciężko chodziły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inzblacha Napisano 27 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 Tak też zrobię Dzięki za rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.