Skocz do zawartości

[trasa] góry sowie?1 dzień, pomoże ktoś zaplanować?

pmarszal84

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam;

tak się składa ze w weekend będę we Wrocławiu, a z racji że kupiłem nowy rower i już napalam się na górskie wyprawy, mam zamiar wyskoczyć na całą sobotę w góry Sowie (z racji ze dość blisko Wrocławia, ja jestem z pod Gorzowa). 

Nigdy tam nie byłem i z racji że nie mam pojęcia gdzie się tam ruszyć, pomoże ktoś zaplanować jednodniową wyprawę? Tak by zobaczyć najciekawsze rzeczy. A czy w tych górach są singletraki jakieś porobione? bo tych też bym chiał spróbować.

Dodam ze to moja pierwsza wyprawa w górski teren, ale nie obce mi całodniowe wyprawy tylko że w bardziej płaskim terenie, chociaż staram sie wybierać jak najtrudniejsze trasy (las i bezdroża). 

Może podpowie ktoś jaką trasę zrobić?

Zapoda link do jakiejś mapki ?

Z góry dzięki za wszelką pomoc.

ps. ta wyprawa to ma byc taki przedsmak kilkudniowego wypadu do Świeradowa zdrój i na singletraki w Czechach :)

pzdr piotr

Napisano

Dzięki z apodpowiedzi:)

stronka super:)

tylko właśnie najlepiej jakbyscie konkretne propozycje dali, bo dużo tam mapek na tej stronie i sie gubię....

OOOOO to są singletraki :D

może jeszcze jakieś inne propozycje?

może warto pomieszać szlaki ? czy raczej radzicie się trzymać jednego ?

pzdr piotr

Napisano

Trzy singletracki byś tam znalazł, jeden nawet bardzo fajny w Rybnicy opisywany był w magazynach rowerowych, na pewno warty zwiedzenia. Drugi singletrackiem jest tylko z nazwy, dużo tam powolnej jazdy i stójek. Trzeci na Waligórze jest krótki. Dojazd do nich jest oznakowany.

Pochwal się nam może jaki to nowy rower kupiłeś. (Już chyba wiem jaki, Silveback Slade 1?)

Napisano

Dzięki za pomoc:)

cisnę więc jutro proponowaną przez Ciebie trasą :)

Zresztą kupie gdzieś mapę i wtedy może leciutko coś zamieszam, ale plan jest żeby zrobić ten szlak który proponowałeś, jak się z siłami nieprzelicze oczywiście :)

Tak; mój nowy rower to Silverback Slade 1 :) dopiero jeden weekend jeździłem....

po tej wyprawie może napiszę parę słów o rowerku, widziałem na forum ze było zainteresowanie tym modelem więc może komuś się przyda....

ale muszę przetestować porządnie ;) ale pierwsze wrażenia lepsze niż się spodziewałem :) (do tej pory jeździłem na starej 26-tce)

acha myślałem o zostawieniu auta w walimiu i z tamtąd zacząć.

Jest tam jakaś informacja w której mógłbym mapę kupić itd. ?

i jeszcze jedno może głupie pytanie (ale nie wiem) jak myślisz, w którą stronę lepiej jechać ? chyba najpierw  w stronę wielkiej sowy ?

pzdr Piotr

Napisano

Jak Ci mocno zależy na tych singletrackach, to odpuść Wielką Sowę i skup się na tych terenach: Łomnica, Grzmiąca, Rybnica Leśna

Zaznaczyłem Ci gdzie mniej/więcej są te singletracki.

Jak Cię interesują takie sprawy to będziesz miał nawet okazję zwiedzić ruiny zamku Rogowiec.

G2iEK8l.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...