Skocz do zawartości

[zakup] Kross czy Mongoose?

lukikuki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czesc,

Chce kupic nowy rower -stary zostal skradziony :(

Modele nad ktorymi sie zastanawim to:

- Kross Level R2 (2015) 27,5´ lub

- Mongoose Switchback Sport Mann (2015) 27,5´

W kraju, gdzie mieszkam, roznica w cenie to ok. 70 zl (na korzysc Kross-a).

Ilosc przelozen, nie ma dla mnie znaczenia (stary mial 18, i bylo super).

Jezdze kilka km/dziennie (do pracy) i srednio co drugi weekend ok. 20 km- rekreacyjnie, powoli do przodu :).

Pytanie:

Na ktorym z nich bedzie sie lepiej jezdzilo (mam 182cm, 84 kg) ? Ktory z nich jest lepiej wykonany?

Z gory dziekuje za Wasze opinie.

PS- przepraszam za brak polskich znakow (nie moj komputer)

PS2- sam chcialbym sprawdzic, ale te rowery sa w sklepach internetowych, w sklepach stacjonarnych ich nie widzialem.

Napisano

Skoro jeździsz kilka km dzienne do pracy i co drugi weekend rekreacyjnie to po co patrzysz na Levela, rozważ Kross Evado. Ja latam na Evado 2.0 model 2012 już trzeci sezon, po zmianach specyfikacji tegoroczny model 3.0 jest jego odpowiednikiem. No chyba, że do pracy masz przez las to wtedy faktycznie Level :)

Napisano

Cześć,

Zdecydowałem się na Kross Level R4 (rozmiar: L) - model 2015

Mam tylko jedno pytanie, na które chyba nikt nie będzie znał odpowiedzi:

Dlaczego ten rower (wolę nie sprawdzać innych modeli, czy marek), w Polsce kosztuje dużo więcej, niż w innym kraju??

Nie podam żadnych szczegółów, szanując dziwną politykę cenową tej polskiej firmy.

Może promocja marki kosztuje, ale rozbieżność cenowa jest wyraźna (kupiłem, bez promocji, czy bonusów- podstawowa cena!)

Ostatnia opcja: poskie sklepy mają wyśrubowaną marżę, na którą firma K. nie ma wpływu.

Pozdrawiam

l.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...