DeithWX Napisano 22 Kwietnia 2015 Napisano 22 Kwietnia 2015 Kupiłem właśnie sigmę BC 12.12 (przewodowa) jednak po podłączeniu licznik nie pokazuje ani prędkości ani dystansu, nie liczy w zasadzie niczego. Odległość czujnika od magnesu to mniej niż 5mm, próbowałem nawet ustawić na styk tak że prawie ociera jednak bezskutecznie. Licznik nie miga, nie widzę żadnych errorów. Ktoś wie co jest nie tak?
MokryxD Napisano 22 Kwietnia 2015 Napisano 22 Kwietnia 2015 Nie uszkodziłeś kabelka podczas montażu? Spróbuj wziąć magnes w rękę i przejechać kilka razy koło czujnika.
DeithWX Napisano 22 Kwietnia 2015 Autor Napisano 22 Kwietnia 2015 Ok rookie mistake, uchwyt był za blisko mostka więc tylko jeden styk łączył, a drugi nie, przeniosłem uchwyt na mostek, bo na kierownicy nie ma jak zamontować wnie nkabelek bo to nie znaczyłoby za dobrze o jakości wykonania. Swoją drogą - często jest problem z kabelkami przy takich urzadzeniach?
MokryxD Napisano 22 Kwietnia 2015 Napisano 22 Kwietnia 2015 Nie wiem jak u innych, ale ja już swoje kabelki 3 razy zrywałem.
Beder Napisano 22 Kwietnia 2015 Napisano 22 Kwietnia 2015 Wczoraj montowałem przewodową Sigmę 16.12 i przewodową kadencję. Wszystko zabezpieczylem nieocenionymi zipami ładnie prowadząc kable wzdłuż ramy i mostka. Dodatkowo zabezpieczylem również oświetlenie. Stosując zipy trzeba w niektórych miejscach zostawić trochę luzu na swobodny ruch kabli.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.