djzatorze Napisano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Dla mnie wszystko gra, znak pionowy przypomina co trzeba, a to że potem DDR meandruje to już inna sprawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zangetsu Napisano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 No właśnie ja zaznaczyłem opcję c) właśnie dlatego że droga dla rowerów i chodnik bardzo często zmieniają się miejscami, a poprawna odpowiedź to b ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redwhite Napisano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 Córka właśnie zdała egzamin na kartę rowerową (za trzecim podejściem), miała 3 błędy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wawrzyniec_W Napisano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 W tym teście już nie jest tak prosto: http://www.gazetawroclawska.pl/quiz/943,dasz_rade_jezdzic_na_rowerze_zgodnie_z_przepisami_sprawdz_sie_w_tescie,q,t.html U mnie wychodzi mieszkanie na zadupiu i nie jeżdżenie po mieście ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 Jest tak samo prosty jeżeli nie łatwiejszy. Jednak: -pytanie 7 jest źle skonstruowane, bo zdjęcie nie pokazuje w jednoznaczny sposób, że tam jest sygnalizacja -pytanie 13 (tu zrobiłem "błąd") ma dwie prawidłowe odpowiedzi -pytanie 15 wyłącznie dla mieszkańców Wrocławia i okolic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baikal Napisano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 1 Quiz błąd przy pytaniu "Na czym polega zasada ograniczonego zaufania?" - zaznaczyłem "Należy zawsze zakładać, że inni uczestnicy ruchu mogą zachować się niezgodnie z przepisami" - chyba co dziennie widzę jakieś dziwne akcję jak jeżdżę autem albo rowerem kierunki dają jadą 2 skrzyżowania dalej, nagle po hamulcach 2 Quiz - również 1 błąd w 1 pytaniu^^ zaznaczyłem, że nie potrzeba żadnego dokumentu głupie pytanie nie jestem z Wrocławia więc strzeliłem i trafiłem ostatnie:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emcinek Napisano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 "Na czym polega zasada ograniczonego zaufania?" Odpowiedź: "Należy zakładać, że inni uczestnicy ruchu będą zachowywać się zgodnie z przepisami, chyba że ich zachowanie sugeruje, że może być inaczej, albo panują złe warunki na drodze" Serio? W Polsce!!?? Należy zakładać, że zachowają się zgodnie z przepisami!!!?? ZAWSZE zakładam "że inni uczestnicy ruchu mogą zachować się niezgodnie z przepisami." I chyba tylko dzięki temu nadal żyję." dokładnie to samo u mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djzatorze Napisano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 @up: Gdyby rzeczywiście ktoś miał "ZAWSZE zakładać, że inni uczestnicy ruchu mogą zachować się niezgodnie z przepisami", musiałby zatrzymywać się na każdym skrzyżowaniu czy wlocie drogi podporządkowanej i omijać szerokim łukiem każdy pojazd, ponadto zatrzymywać się przed każdym przejściem dla pieszych (piesi też mogą zachować się niezgodnie z przepisami). Logiki w tym nie ma żadnej. To jest zdanie opisujące zachowanie każdego normalnego człowieka na drodze: Należy zakładać, że inni uczestnicy ruchu będą zachowywać się zgodnie z przepisami, chyba że ich zachowanie sugeruje, że może być inaczej, albo panują złe warunki na drodze. Moim zdaniem jest w 100% trafne i zrozumiałe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 Zasadniczo ten i inne testy sprawdzają znajomość przepisów ruchu drogowego, a to czy należy ufać i jak bardzo innym uczestnikom owego ruchu to już tylko i wyłącznie kwestia instynktu samozachowawczego lub jego braku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zangetsu Napisano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 a wytłumaczy mi ktoś o co chodzi w pytaniu 12? (poprzedni test) bo na logikę jeśli ddr zmienia się miejscami z chodnikiem to stronę po której jadę wyznaczają znaki poziome Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.