djzatorze Napisano 9 Czerwca 2015 Napisano 9 Czerwca 2015 Dla mnie wszystko gra, znak pionowy przypomina co trzeba, a to że potem DDR meandruje to już inna sprawa
Zangetsu Napisano 9 Czerwca 2015 Napisano 9 Czerwca 2015 No właśnie ja zaznaczyłem opcję c) właśnie dlatego że droga dla rowerów i chodnik bardzo często zmieniają się miejscami, a poprawna odpowiedź to b )
redwhite Napisano 10 Czerwca 2015 Napisano 10 Czerwca 2015 Córka właśnie zdała egzamin na kartę rowerową (za trzecim podejściem), miała 3 błędy.
Wawrzyniec_W Napisano 11 Czerwca 2015 Napisano 11 Czerwca 2015 W tym teście już nie jest tak prosto: http://www.gazetawroclawska.pl/quiz/943,dasz_rade_jezdzic_na_rowerze_zgodnie_z_przepisami_sprawdz_sie_w_tescie,q,t.html U mnie wychodzi mieszkanie na zadupiu i nie jeżdżenie po mieście ;-)
zekker Napisano 11 Czerwca 2015 Napisano 11 Czerwca 2015 Jest tak samo prosty jeżeli nie łatwiejszy. Jednak: -pytanie 7 jest źle skonstruowane, bo zdjęcie nie pokazuje w jednoznaczny sposób, że tam jest sygnalizacja -pytanie 13 (tu zrobiłem "błąd") ma dwie prawidłowe odpowiedzi -pytanie 15 wyłącznie dla mieszkańców Wrocławia i okolic
Baikal Napisano 11 Czerwca 2015 Napisano 11 Czerwca 2015 1 Quiz błąd przy pytaniu "Na czym polega zasada ograniczonego zaufania?" - zaznaczyłem "Należy zawsze zakładać, że inni uczestnicy ruchu mogą zachować się niezgodnie z przepisami" - chyba co dziennie widzę jakieś dziwne akcję jak jeżdżę autem albo rowerem kierunki dają jadą 2 skrzyżowania dalej, nagle po hamulcach 2 Quiz - również 1 błąd w 1 pytaniu^^ zaznaczyłem, że nie potrzeba żadnego dokumentu głupie pytanie nie jestem z Wrocławia więc strzeliłem i trafiłem ostatnie:P
emcinek Napisano 11 Czerwca 2015 Napisano 11 Czerwca 2015 "Na czym polega zasada ograniczonego zaufania?" Odpowiedź: "Należy zakładać, że inni uczestnicy ruchu będą zachowywać się zgodnie z przepisami, chyba że ich zachowanie sugeruje, że może być inaczej, albo panują złe warunki na drodze" Serio? W Polsce!!?? Należy zakładać, że zachowają się zgodnie z przepisami!!!?? ZAWSZE zakładam "że inni uczestnicy ruchu mogą zachować się niezgodnie z przepisami." I chyba tylko dzięki temu nadal żyję." dokładnie to samo u mnie
djzatorze Napisano 11 Czerwca 2015 Napisano 11 Czerwca 2015 @up: Gdyby rzeczywiście ktoś miał "ZAWSZE zakładać, że inni uczestnicy ruchu mogą zachować się niezgodnie z przepisami", musiałby zatrzymywać się na każdym skrzyżowaniu czy wlocie drogi podporządkowanej i omijać szerokim łukiem każdy pojazd, ponadto zatrzymywać się przed każdym przejściem dla pieszych (piesi też mogą zachować się niezgodnie z przepisami). Logiki w tym nie ma żadnej. To jest zdanie opisujące zachowanie każdego normalnego człowieka na drodze: Należy zakładać, że inni uczestnicy ruchu będą zachowywać się zgodnie z przepisami, chyba że ich zachowanie sugeruje, że może być inaczej, albo panują złe warunki na drodze. Moim zdaniem jest w 100% trafne i zrozumiałe...
BikerLight Napisano 11 Czerwca 2015 Napisano 11 Czerwca 2015 Zasadniczo ten i inne testy sprawdzają znajomość przepisów ruchu drogowego, a to czy należy ufać i jak bardzo innym uczestnikom owego ruchu to już tylko i wyłącznie kwestia instynktu samozachowawczego lub jego braku...
Zangetsu Napisano 11 Czerwca 2015 Napisano 11 Czerwca 2015 a wytłumaczy mi ktoś o co chodzi w pytaniu 12? (poprzedni test) bo na logikę jeśli ddr zmienia się miejscami z chodnikiem to stronę po której jadę wyznaczają znaki poziome
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.