Skocz do zawartości

[karta rowerowa]Czy zdalibyście egzamin na kartę rowerową?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Jest tak samo prosty jeżeli nie łatwiejszy. Jednak:

-pytanie 7 jest źle skonstruowane, bo zdjęcie nie pokazuje w jednoznaczny sposób, że tam jest sygnalizacja

-pytanie 13 (tu zrobiłem "błąd") ma dwie prawidłowe odpowiedzi

-pytanie 15 wyłącznie dla mieszkańców Wrocławia i okolic

1 Quiz błąd przy pytaniu "Na czym polega zasada ograniczonego zaufania?" - zaznaczyłem "Należy zawsze zakładać, że inni uczestnicy ruchu mogą zachować się niezgodnie z przepisami" - chyba co dziennie widzę jakieś dziwne akcję jak jeżdżę autem albo rowerem kierunki dają jadą 2 skrzyżowania dalej, nagle po hamulcach

2 Quiz - również 1 błąd w 1 pytaniu^^ zaznaczyłem, że nie potrzeba żadnego dokumentu głupie pytanie nie jestem z Wrocławia więc strzeliłem i trafiłem ostatnie:P

"Na czym polega zasada ograniczonego zaufania?" Odpowiedź: "Należy zakładać, że inni uczestnicy ruchu będą zachowywać się zgodnie z przepisami, chyba że ich zachowanie sugeruje, że może być inaczej, albo panują złe warunki na drodze" Serio? W Polsce!!?? Należy zakładać, że zachowają się zgodnie z przepisami!!!?? ZAWSZE zakładam "że inni uczestnicy ruchu mogą zachować się niezgodnie z przepisami." I chyba tylko dzięki temu nadal żyję."

dokładnie to samo u mnie

@up: Gdyby rzeczywiście ktoś miał "ZAWSZE zakładać, że inni uczestnicy ruchu mogą zachować się niezgodnie z przepisami", musiałby zatrzymywać się na każdym skrzyżowaniu czy wlocie drogi podporządkowanej i omijać szerokim łukiem każdy pojazd, ponadto zatrzymywać się przed każdym przejściem dla pieszych (piesi też mogą zachować się niezgodnie z przepisami). Logiki w tym nie ma żadnej. To jest zdanie opisujące zachowanie każdego normalnego człowieka na drodze:

Należy zakładać, że inni uczestnicy ruchu będą zachowywać się zgodnie z przepisami, chyba że ich zachowanie sugeruje, że może być inaczej, albo panują złe warunki na drodze.

Moim zdaniem jest w 100% trafne i zrozumiałe...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...