Skocz do zawartości

[Licznik] Sigma Baseline 1200 Plus - Nie pokazuje prędkości / nie łączy z nadajnikiem

pikmen36

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,
Kupiłem w sklepie internetowym bezprzewodowy licznik Sigma Baseline 1200 Plus. Po zamocowaniu wszystkich elementów na rowerze i zaprogramowaniu licznika, urządzenie nie pokazuje jednak prędkości ani żadnych danych oprócz godziny i temperatury. Próbowałem trzymać licznik blisko nadajnika i innych sztuczek, lecz nic nie skutkuje. Magnes jest zamocowany blisko nadajnika i kiedy przechodzi obok niego słychać cyknięcie oraz miga lampka na nadajniku, więc wina leży chyba po stronie komunikacji licznika z nadajnikiem. W instrukcji jest napisane, że Wireless trzeba aktywować naciskając przycisk na liczniku (a rysunek obok sugeruje wciśnięcie obu przycisków), ale pomimo wielu prób nadal nie ma łączności. Wymieniłem nawet bateryjki w obu częściach na nowe i to też nie poskutkowało.
Ktoś miał styczność z tym lub podobnym licznikiem i potrafi mi pomóc? Czy licznik jest felerny i trzeba go oddać/wymienić?
Bardzo proszę o pomoc.

Ps. Poniżej umieszczam zdjęcia roweru z zamocowanymi akcesoriami.
g4wJAe5l.jpgPUT1SNrl.jpghgN7p0Bl.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...