Darek14 Napisano 24 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 Mam i Camelbaka i Specialized Purist, Obydwa mają świetny, super praktyczny zawór. Preferuję Purista, Również Elite próbowało zrobić podobne rozwiązanie w modelu Jossanova, ale rozpadło mi się po kilku użyciach. Jeśli chodzi o czarny bidon to nie jest to najlepsze rozwiązanie na słoneczne, upalne dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stawek Napisano 24 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 W takim razie już wybrałem Nie czarny i zabezpieczeniem na ustnik aby się nie kurzył. http://allegro.pl/bidon-elite-super-corsa-mtb-750ml-i5229792681.html Tylko teraz nie wiem czy brać 750ml czy 950ml :/ Ktoś stosował bidony tej firmy ? Nie odleci za szybko to zamykanie ? Nie będzie problemu z otworzeniem tego jedną ręką podczas jazdy ? O już się wyjaśniło. Zauważyłem, że 950ml nie ma zamykania więc raczej odpada, a szkoda :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MKce Napisano 24 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 Tak jak pisałem wcześniej, używam ten bidon (kolorystyka coca-cola) od zeszłego roku. Nic nie śmierdzi, korek nie przepuszcza, a pokrywka nie odpada (jest bardzo pewnie trzymana przez ustnik). Można spokojnie używać podczas jazdy. Osobiście polecam, mam wersje 750ml. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stawek Napisano 24 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 Dziękuję za szybką odpowiedź. Zastanawiam się nad tym 950ml, bo znalazłem taki z korkiem, ale obawiam się czy nie będzie zbyt duży. Z drugiej strony zależy mi na tym aby nie robić zbyt często postojów pod sklepami ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MKce Napisano 24 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 Ja wybrałem 750 bo jak dla mnie jest najbardziej optymalny. Długość bidonu z dekielkiem ma 25cm, a 950 jak dla mnie był za duży. Na dystanse ok. 50-60km mi spokojnie wystarczy (chyba że jest ok 30st), a na dłuższe trasy to zazwyczaj mam jeszcze kogoś, także zawsze można spokojnie skoczyć do sklepu. Ale wiadomo, jest to sprawa indywidualna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stawek Napisano 24 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 Ok dzięki. Wezmę ten 750 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek1987cinek Napisano 24 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 Ja kupiłem ten ale 950 ml i jestem zadowolony. Mam możliwość przekręcić tylko jeden bidon. Jedyny minus... to mam dookoła czarne plamy od koszyka Trochę nie ładnie wygląda...Ale to ma działać a nie wyglądać heh. Polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stawek Napisano 25 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2015 Ja kupiłem ten ale 950 ml i jestem zadowolony. Mam możliwość przekręcić tylko jeden bidon. Jedyny minus... to mam dookoła czarne plamy od koszyka Trochę nie ładnie wygląda...Ale to ma działać a nie wyglądać heh. Polecam. A masz zamykany czy z ustnikiem na wierzchu ? Bo znalazłem obie wersje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek1987cinek Napisano 25 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2015 Mam zamykany, z ustnikiem trochę lipa... bo nie fajnie się piję z piaskiem heh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rapman242 Napisano 27 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 A co powiecie na temat tych wynalazków? Ktoś posiada? Uwagi - plusy minusy? http://www.kubekcontigo.pl/product-pol-21182-Bidon-rowerowy-termiczny-Contigo-Devon-650-ml.html http://www.kubekcontigo.pl/product-pol-29236-Bidon-rowerowy-Contigo-Devon-750ml.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koYote Napisano 3 Września 2015 Udostępnij Napisano 3 Września 2015 Witam Jaki koszyk polecalibyście do bidonu ELITE SUPER CORSA COCA-COLA 750ml Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emcinek Napisano 3 Września 2015 Udostępnij Napisano 3 Września 2015 Ja zanabyłem sobie taki bidon: http://sbike.pl/zefal-bidon-zefal-z2o-sport-75-750ml-o_1590.html Bidon ma fajny "ciśnieniowy" ustnik, spotykany również w modelach za większą kasę. Otwiera się po ściśnięciu bidonu, więc nie trzeba nic brać do ust, ewentualnie można płyn zassać i też działa. Dodatkowo ma gumowy "kapturek" na ustnik który można założyć, jak jeździmy w gorszych warunkach nawierzchniowych, czy pogodowych, żeby się nie zasyfił ustnik. Bidon potestowałem trochę w różnych warunkach pogodowych. Woda nie przechodzi smakiem/zapachem plastiku, nawet przy jeździe w upałach. Może na początku sam bidon trochę zajeżdżał plastikiem, ale szybko mu przeszło. Jedyna wada to kolor, bo do wyboru miałem tylko czarny, a ten na dużym słońcu szybko nagrzewa wodę, ale są w ofercie też biały i przeźroczysty. Kosztował całe 20zł i jak się zepsuje, to kupie sobie taki sam, tylko może w innym kolorze:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.