Xider Napisano 22 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2015 Witam Rozglądam się od jakiegoś czasu za bidonami i ciężko cokolwiek wybrać. Mam dwa, ale są paskudne, nie dość że walą plastikiem (po przejeżdżonym całym sezonie), to na dodatek ciężko je utrzymać w czystości. Jakich używacie, i jakie byście polecili do 100 zł za dwa? Mogą być termiczne, ale nie koniecznie muszą Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 22 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2015 i jakie byście polecili do 100 zł za dwa? Camelbak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 22 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2015 Wg mnie lepiej kupić tańsze np Enervit albo Elite i częściej je wymieniać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 22 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2015 Elity z koszyczkami też Elita. Używam w szosie i nie wypadają, nie śmierdzą, musisz tylko rozkręcić poi jeździe i umyć w zmywarce lub w płynie z użyciem czyścika do butelek. Mam zwykłe nie termiczne i po roku są nadal ok a cena to 25/33 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MKce Napisano 22 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2015 Jeśli jeździsz po ścieżkach, lasach to polecam Elite Coca-cola. Nie śmierdzi, ustnik jest przykryty także nie zbiera całego syfu no i przyzwoita cena. Jedyny minus to taki, że czarny się trochę rysuje bo jest matowy ale mi to osobiście nie przeszkadza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tofi Napisano 22 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2015 Najważniejsze żeby były bez BPA. Jeżeli producent tego nie gwarantuje to sobie darować dany bidon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 22 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2015 Kross Farer, juz chyba innego nigdy nie kupie :< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tofi Napisano 22 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2015 AJ tam mam SiSy żeby było mi łatwiej izotonik SiS odmierzać Bidon to bidon - filozofii w tym nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moskit Napisano 22 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2015 Specialized Purist Watergate - zero zapachu plastiku, łatwo się czyści i ma super zawór. Bardzo dobrze się go trzyma więc używam go z powodzeniem także podczas biegania. http://www.specialized.com/pl/pl/ftb/bottlescages/water-bottles/22-oz-purist-watergate-bottle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stawek Napisano 23 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2015 Najważniejsze żeby były bez BPA. A czym jest BPA ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 23 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2015 A czym jest BPA ? http://pl.wikipedia.org/wiki/Bisfenol_A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stawek Napisano 23 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2015 Dziękuje za pomoc. Tylko czy każdy sprzedawca/producent ma obowiązek dokładny skład tego z czego jest wykonany bidon ? Jeśli widnieje tylko informacja np. materiał: tworzywo sztuczne to skąd mam to wiedzieć czy zawiera akurat BPA ? Przykładowy tekst z aukcji bidonu Kross Mover który zamierzam właśnie kupić. Bidon rowerowy wykonany z nietoksycznego tworzywa sztucznego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 23 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2015 Tylko czy każdy sprzedawca/producent ma obowiązek dokładny skład tego z czego jest wykonany bidon ? Czy sprzedawca to nie wiem ale producent raczej powinien. Jeśli widnieje tylko informacja np. materiał: tworzywo sztuczne to skąd mam to wiedzieć czy zawiera akurat BPA ? Wtedy możesz założyć ze zawiera, brak BPA jest plusem więc jakby był bez to na pewno sie tym pochwalili. to skąd mam to wiedzieć czy zawiera akurat BPA ? jeszcze jedna lektura http://sklep.mambaby.pl/bpa_free.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copone Napisano 23 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2015 W bidone ważny jest ustnik, ten kross mover jakoś nie prezentuje się za ciekawie. I ogólnie przydaje się " taki z czapeczką", bo kurz nie smakuje za dobrze. #...# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stawek Napisano 23 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2015 W takim razie jaki bidon możecie polecić np. do 20zł maksymalnie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 23 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2015 jaki bidon możecie polecić np. do 20zł może ten bidon tylko nie wiem jak z kolorem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stawek Napisano 23 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2015 Szkoda, że tylko w białym kolorze ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 23 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2015 tylko w białym kolorze ;/ to dopłać 4 zeta do tego http://www.decathlon.pl/bidon-izotermiczny-500-ml-id_8305476.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bzx Napisano 23 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2015 Decathlon, 9.90 pln. (Na stronie ich nie ma, kupiłem w sklepie stacjonarnym) Pojemność 900ml - dla mnie wielki plus. Na minus brak ochrony ustnika ale jakoß da się z tym żyć. Woda smakuje z niego normalnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stawek Napisano 23 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2015 A co powiecie o tym ? http://allegro.pl/elite-super-corsa-coca-cola-bidon-czarny-750-ml-i5082893822.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 23 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2015 A co powiecie o tym ? Jak ci odpowiada kolorystycznie to bierz, firma nie jest zła mam od nich koszyki na bidon w swoim przełaju i jestem z nich zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tofi Napisano 23 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2015 A czym jest BPA ? Bisfenol A wywołuje zaburzenia hormonalne, przez co człowiek m.in. tyje. Zauważono też przemianę komórek jąder w komórki tłuszczowe. Wchłaniasz go np. przez skórę gdy dotykasz rachunek wydrukowany na kasie termotransferowej. Jest wiele związków podobnych do BPA, ale jakoś europejczycy to olewają. Najlepsza sytuacja jest w Kanadzie gdzie BPA jest wpisany na listę substancji trujących i nie może występować nie tylko w produktach mających kontakt z żywnością, ale w ogóle jest zakazany.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xider Napisano 24 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 Szczerze to moją uwagę zwróciły Camelbaki. I chyba je kupie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajtspid Napisano 24 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 A co powiecie o tym ? http://allegro.pl/elite-super-corsa-coca-cola-bidon-czarny-750-ml-i5082893822.html Dobry wybór w normalnej (jak na bidon) cenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copone Napisano 24 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 Chyba, że chcesz ekonomicznie tak, że bardziej się nie da to kup sobie OSHI izotonik, ich butelki fajnie pasują do koszyczków . #...# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.