panzer39 Napisano 29 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Kilka razy wspominalem o zielonym Finish Line. Byc moze sol go wyplukiwala i jakas czesc trasy jechalem na sucho, choc naped nie halasowal. Doliczajac do tego 17 kg rower, ok. 10 kg w sakwach i mnie w ubraniu ponad 120 kg naped nie mial lekko, pomimo wysokiej kadencji. Sprawdzilem, czy kaseta przyjmie trzeci HG-40 i o dziwo, jest nieco lepiej niz w przypadku SRAMa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ink Napisano 12 Maja 2015 Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 7 tys. km na UG-51, w to nie uwierzę Na starym UG-50 to może ale nie na UG-51. Ja bym poczekał z tym nowym łańcuchem jeśli masakrycznie nie przeskakuje, tylko przy mocnym nacisku. Do 100km wszystko powinno się dopasować. Mój HG-40 po 1,6 tys.km miał 2% rozciągnięcia. Ten łańcuch to naprawdę badziewie. Teraz mam UG-51 i sądzę, że wynik zrobi podobny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redwhite Napisano 12 Maja 2015 Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 @Ink a kto tyle zrobił? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ink Napisano 12 Maja 2015 Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 Kolega panzer39 Do poprzedniej pracy dojeżdżałem 17 km dziennie na 3 zmiany przez cały rok na wolnobiegu Tourney i łańcuchu UG-51. Zestaw osiągnął przebieg prawie 7000 km. Z tym, że trasa biegła w połowie po ścieżce rowerowej, w drugiej połowie po pasie technicznym drogi szybkiego ruchu, czyli bez grama soli. Ponadto wolnobieg był ciężki, solidny i pozbawiony miejsc zalegania wody i soli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi