mickymicky Napisano 22 Kwietnia 2015 Napisano 22 Kwietnia 2015 Witam stanęliśmy przed wyborem roweru dla syna dla mnie to nie lada wyzwanie absolutnie nie znam się na rowerach i wdzięczna będę za każdą pomoc Z wertowania różnych stron, czytania i próby poznania sprzętu wybór padł na trzy konkretne modele jednak nie wiem czy słusznie wszystkie do zakupu przez inetrnet: ROWER GÓRSKI KANDS ENERGY 1300 MTB ALIVIO ALU +LED (5280238581) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. http://www.rowerowy....CFWfJtAoddSMAnA http://chlebek.shoper.pl/pl/p/Rower-Kellys-Viper-50-2014/8770 tutaj tanio ale nie mogę wyszukać żadnych opinii o sklepie :/ syn ma 150 wzrostu w ubiegłym sezonie pokonywał po kilka razy w tygodniu 30-50 km (głównie polne drogi z pagórkami i przejażdżki przez las), bez problemu daje sobie radę z kołami 26" i dużą ramą. Stacjonarnie przymierzaliśmy taki z ramą 17" bez problemu daje radę http://chlebek.shoper.pl/pl/p/Rower-Kellys-Viper-10-2015/8810 fajnie "dziecięco" wygląda a z ceny katalogowej możemy wykorzystać 150 zł na zakup akcesoriów w sklepie.... Zależy mi na tym by rower był "przyszłościowy" tzn by nie trzeba było go wymieniać za 2 lata a mały kocha rower sam próbuje naprawiać swój "przechodzony" więc super byłoby gdyby miał coś fajnego co długo posłuży... a i do dyspozycji mam max 1300 zł.
GrzegorzP Napisano 22 Kwietnia 2015 Napisano 22 Kwietnia 2015 Obawiam się,że wyrośnie tak czy owak . Jeśli rodzice są wysocy to na 90% dogoni Ich a nawet wyrośnie ponad Przechodziłem przez to dokładnie w ostatnim roku/dwóch gdy mój 13latek "wystrzelił" pomiędzy 13 a 14,5 rokiem życia o 20cm z 150cm do 170cm , a teraz ma 15lat i przybyło mu jeszcze ze 6cm w ostatnich kilku miesiącach . Żonę przerósł niedawno ,do mnie brakuje mu kilka cm Pewnie czeka Was to samo .Takie życie Była zmiana roweru 2lata temu z dziecięcego na młodzieżowy na ramie 17" a teraz już zmiana na ramę 20".Jedyna szansa (wg mnie niewielka , najwyżej na 3lata max) to zakup czegoś, co 'urośnie' nieco razem z nim - musi mieć spory zakres ruchu w górę siodełka i regulowany mostek kierownicy. Trochę zmieni mu się pozycja , ale nadal nie będzie problemu w jeździe. Może więc rozwiązaniem jest znalezienie używanego zadbanego roweru ,bo ich ceny z wyżej wymienionych powodów często są sporo niższe ,gdy ktoś nie chce ale musi sprzedać. Ja straciłem (jeśli tak to można nazwać) 50procent ceny w 2lata. Teraz kupiłem już rower jak dla siebie i syn spokojnie będzie sobie rosnąc wraz z nim Z Twoich pomysłów wybrałbym osobiście Kandsa. Niezły osprzęt ,regulowany amorek...
mickymicky Napisano 22 Kwietnia 2015 Autor Napisano 22 Kwietnia 2015 Dziękuję Kands to również mój faworyt co prawda synowi najbardziej podoba się kellys... zdaję sobie sprawę z tego że będzie trzeba zmienić rower najpóźniej za 3-4 lata... faktycznie ma za kim rosnąć ale ma o 2 lata młodszego brata więc ewentualnie ma kto przejąć rower jak wyrośnie dlatego też chciałabym coś możliwie najlepszego w i tak niewielkim budżecie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.