fiksiu Napisano 8 Maja 2018 Udostępnij Napisano 8 Maja 2018 (edytowane) Miałem też ostatnio kupić pompkę. Zakupiłem rower z ROCK SHOX BAR Ale myślę sobie spróbuję swoją zwykła.Sigma lambda jet. Bez problemu nabiłem ok 200psi. SAG wyszedł ok 1cm czyli 20% Mam pompkę już dobrych parę lat i na razie bez zarzutu. A teraz jak widać ma jeszcze nowe możliwości. Niektórzy stwierdzą że to głupie. Ale jak działa to nie takie głupie jednak. Edytowane 8 Maja 2018 przez fiksiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bastard83 Napisano 16 Marca 2023 Udostępnij Napisano 16 Marca 2023 A co sądzicie o pompce RST do amortyzatora. Muszę wykorzystać bon na 150 zł w velo.pl i nie mam pomysłu na co, a ceny na inne akcesoria powalają. A pompka się przyda. https://dobresklepyrowerowe.pl/akcesoria/pompki/rst/pompka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalab Napisano 8 Kwietnia Udostępnij Napisano 8 Kwietnia (edytowane) Mój amor ma maksymalne ciśnienie 120psi, i mam pompkę podłogową lezyne do 220psi taka: https://www.centrumrowerowe.pl/pompka-podlogowa-lezyne-macro-floor-dv-dual-valve-head-pd20981/. I mam taką wątpliwość, czy warto ją w ogóle przykładać, czy jedno pompnięcie na takiej pompce to nie za dużo powietrza dla amortyzatora i się po prostu nie uda napompować do zadanego ciśnienia, że potrzebna jest pompka z małym skokiem. Edytowane 8 Kwietnia przez michalab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 8 Kwietnia Udostępnij Napisano 8 Kwietnia @michalab Przeciez nie nabijesz jednym ruchem 220psi. A nawet jakby, to upuscisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalab Napisano 8 Kwietnia Udostępnij Napisano 8 Kwietnia @JWO używałeś kiedyś pompki podłogowej z amorem? amor ma ciśnienie max 120psi pompka ma 220psi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 8 Kwietnia Udostępnij Napisano 8 Kwietnia Nie uzywalem. Mam osobna do amora . Jaki jest problem w powolnym naciskaniu na tlok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalab Napisano 8 Kwietnia Udostępnij Napisano 8 Kwietnia Nie ma problemu, pytam kto używał i może się podzielić wrażeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bastard83 Napisano 8 Kwietnia Udostępnij Napisano 8 Kwietnia Ale to chyba chodzi o małą komorę jaka jest amortyzatorze. I komora czy tam tłok w pompce do amortyzatorze też jest mały w porównaniu z pompką stacjonarną. I może się okazać że przy jednym ruchu ciśnienie może wypchnąć uszczelki. Może jak od zera jest robione to nie. Ale nie da się wg mnie precyzyjnie ustawić określonego ciśnienia. Moja stacjonarna pompka nie ma cyngla do spuszczania powietrza. To też może mieć znaczenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalab Napisano 8 Kwietnia Udostępnij Napisano 8 Kwietnia Moja też właśnie nie ma cyngla do spuszczania, więc zastanawiam się, czy da radę precyzyjnie ustawić ciśnienie w przypadku takiej małej pojemności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olo850 Napisano 8 Kwietnia Udostępnij Napisano 8 Kwietnia Nie da rady. To jest trudne nawet przy dedykowanej pompce do amortyzatora, a jeden-dwa ruchy tłokiem często mają znaczenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi