MateuszL9 Napisano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 Witam posiadam amortyzator rock shox xc 28 i mam pytanie co zrobić aby był miękkszy? waże 49KG i jest on zdecydowanie za twardy.. a i od czego sluzy sróbka na samym dole amorka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 (edytowane) Wymienić sprężynę na miększą. Jak na prawej goleni to pewnie do regulacji tłumienia powrotu. Edytowane 21 Kwietnia 2015 przez lucass3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateuszL9 Napisano 21 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 A mógłbyś wyjasnic mi do czego sluzy ta regulacja? Czy przy wymianie sprezyny wystarczy wyciągnac stara włozyc nowa i zakrecic te pokretło od regulacji? A i czasami jezeli temperatura jest nizsza niz 8C amortyzator strasznie dziwnie sie zachowuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 (edytowane) Tak wystarczy. Pokrętłem regulujesz prędkość z jaką amortyzator się wyprostuje po ugięciu. Żółw-zając, powinieneś mieć narysowane. Edytowane 21 Kwietnia 2015 przez lucass3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateuszL9 Napisano 21 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 Aha okej dziekuje, a wiesz moze co zrobic aby lzej chodził z ta sprezyna? jakos ja nasmarowac czy cos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 (edytowane) Nic nie zrobisz, sprężyna jest za twarda i tyle. Amor też nie najwyższych lotów, chcesz coś lepszego to zacznij odkładać kase. Edytowane 21 Kwietnia 2015 przez lucass3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateuszL9 Napisano 21 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 Dzieki i ostatine pytanie jezeli przekrecam pokretło od twarsosci widelca na - to jest on miekszt czy twardszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 (edytowane) Taki sam. To pokrętło służy do ustawienia SAG czyli ugięcia wstępnego. Ustaw tak żeby jak siądziesz na rower swobodnie amor ugiął się pod tobą o 15-20% twojego skoku. Z tym, że ta regulacja raczej nie działa i nie zauważysz jakieś dużej różnicy. Edytowane 21 Kwietnia 2015 przez lucass3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmisiek9612 Napisano 22 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2015 (edytowane) Z tym, że ta regulacja raczej nie działa i nie zauważysz jakieś dużej różnicy. tak trochę działa sam mam XC 30 i jest różnica około 1cm w ugięciu. Edytowane 22 Kwietnia 2015 przez mmisiek9612 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi