krisuuu Napisano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 HEj,. czy taki licznik z aldiego za 30 zl jest cos wart? jest bezprzewodowy https://www.aldi.pl/aldi_bezprzewodowy_licznik_rowerowy_48_5_1791_9970.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 "bezprzewodowa transmisja danych drogą radiową; posiada wiele funkcji, np.: pomiar prędkości, prędkość średnia, prędkość maksymalna, dystans dzienny, dystans całkowity, godzina, wskaźnik temperatury itd." Podejrzewam że na tym itd. jest koniec funkcji tego licznika , po za tym pewnie się rozleci po paru dniach. Niby ma 3 lata gwaranci ale poniżej pewnie napisane jest "gwarancje nie obejmuje użytkowania niezgodnie z przeznaczeniem , wystawiania na warunki atmosferyczne" itp. W zasadzie wyjdzie że nie ma gwarancji. Lepiej za jakąś tanią przewodową sigmą popatrz albo coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVILEK Napisano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 Po trzech przerobionych licznikach w ubiegłym roku, kupiłem jakiś taki właśnie z Aldi. Montaż bez problemów, odczyty także na poziomie ; czasami pokaże vmax 99 km/h, ale średnio mnie to obchodzi. Dystans całkowity, dzienny, oraz godzinę pokazuje normalnie Nie wygląda na taki sam model, ale w tej cenie, raczej warto. Trzy przerobione, znaczy : jeden zgubiony, jeden uszkodzony, ostatni nie spełniał warunków użytkowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tofi Napisano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 U mnie wszystkie tanie liczniki przemokły obecnie przerzuciłem się na czujniki ant+ i telefon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beder Napisano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 W zeszłym tygodniu kupiłem przewodową Sigmę 16.12 cad z czujnikiem kadencji i przesyłką wyszło 105 zł. Licznik super. Ma wszystko co potrzeba. Polecam aczkolwiek to nie 30 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisuuu Napisano 28 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Hej, odswiezam moj temat Co myslicie z kolei o bezprzewodowym liczniku z lidla? czy bedzie pasowal do kola 28? http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?action=showDetail&id=38972 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awerty Napisano 28 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Mam ten licznik ,dobrze liczy itd. ale żałuje że nie kupiłem lepszego ,jak na razie działa bez problemu.Tylko przy montażu był problem też przy 28 kołach ,chodzi dokładnie o to że musiałem rzeźbic czujke tą która jest na kabelku na widelcu,bo było za mało miejsca miedzy magnesem a czujką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisuuu Napisano 28 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Z tego co wyczytalem to najwieksza jego wada jest brak autostaru tzn po zatrzymaniu sie, wylacza sie i przestaje liczyc, trzeba kliknac wtedy jakis guzik. Moze ta wersja jest poprawiona o ten blad. I jeszcze ktos napisal ze telefon trzeba trzymac w tylnej kieszeni, czyli wynika ze trzymajac tel w przedniejj moga byc jakies zaklucenia licznika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awerty Napisano 28 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 A to przepraszam nie wiedziałem że to jest bezprzewodowy ,u mnie z serii wiosennej przewodowy startuje normalnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 28 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Kellys bezprzewodowy już jakościowo daje radę, nie ma szyfrowania więc co jakiś czas pojawia się vmax 99km/h wspomniane wcześniej.(głownie w mieście)http://allegro.pl/licznik-bezprzewodowy-kellys-16-funkcji-kcc-16-i5448965658.htmlMam od 5 lat, i działa dalej, nie raz w ulewę wracałem czy myłem rower wraz z licznikiem wężem pod domem, działa dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redwhite Napisano 28 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Użytkuję bardzo podobny z Lidla chyba od 3 lat. Żadnych problemów, nie powoduje zakłóceń w zamocowanym obok pulsometrze. Brak autostartu mi nie przeszkadza, zwyczajnie pamiętam żeby nacisnąć przycisk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madmx Napisano 28 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Ja też właśnie szukam jakiegoś fajnego licznika. Tak do 50zl. Szczególnie żeby pokazywał mi średnia prędkość. Tez myślę nad tym z lidla ale jakoś nie widzę by pisało że posiada pomiar średniej prędkości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisuuu Napisano 28 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Zastanawiam sie nad dolozeniem 30 zl i kupieniem przewodowej sigmy 8.12 http://www.decathlon.pl/licznik-przewodowy-bc-812-id_8241054.html#v1611738 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madmx Napisano 28 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Może warto jednak dołożyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 28 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 W lidlowym liczniku z ubiegłego roku jest wskazanie średniej prędkości więc pewnie w tegorocznym też będzie. Zresztą taki „bajer” jest najprawdopodobniej dostępny w każdym liczniku, plus wskazanie czy chwilowa prędkość jest wyższa czy niższa od aktualnej średniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 28 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Najtańsza Sigma nie ma średniej prędkości. Taka kupiona z 3 lata temu za 30zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madmx Napisano 28 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Dokladnie model sigma 5 nie ma średniej prędkości. A o co chodzi z tym ze na koło 28 cali trzeba coś kombinować z bezprzewodowymi licznikami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisuuu Napisano 28 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Chodziło mi zeby dobrze pokazywal to musi wiedziec ze kolo 28, ale to chyba w kazdym liczniku da sie wpisac:) pytam bo nigdy zadnego nie mialem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 28 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 W każdym liczniku wpisujesz obwód koła ręcznie w mm, dla licznika nie ma znaczenie jakie to koło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madmx Napisano 28 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Ale mi chodzi o odległość sensora od magnesu bo podobno w tym z lidla tylko nie mowie o tym co teraz ma być w sprzedaży a o tym co był ostatnio sensor musial być bardzo blisko od magensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisuuu Napisano 28 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Dla lazaro v2 ile mm musialbym wpisac zeby bylo dobrze? Jednak kupie chyba ten lidlowy;P Jak trzeba bedzie to ustawie blisko ten sensor od magnesu byleby bylo dobrze http://www.sigmasport.de/us/service_center/produkt_suport/bikecomputer/antwort/?produkt=2&jahrgang=4&frage=175&gruppe=1&sprache=2&typ=bikecomputer&id=131 lazaro ma 700 x 38 c , wiec wg tabeli cos miedzy 2205 a 2224, dobrze kombinuje? tylko to jest tabela do sigmy 1106 , wiec dla innych licznikow beda inne wartosci... OK juz przeczytalem najlepiej samemu dokonac pomiaru Chcąc zmierzyć obwód naszego koła musimy udać się na równą powierzchnię np. drogę asfaltową i ustawić koło w taki sposób, aby wentyl znajdował się jak najbliżej podłoża. Kredą zaznaczamy pozycję początkową i następnie wsiadamy na rower lekko odpychając się nogami do momentu wykonania jednego pełnego obrotu (wentyl musi wrócić do pozycji początkowej). Zaznaczamy punkt, w którym wentyl znalazł się w pozycji początkowej. Odcinek pomiędzy dwoma punktami, które zaznaczyliśmy będzie naszym obwodem koła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysio.k1 Napisano 23 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Odgrzeję trochę kotleta Jakieś 2 lata użytkowałem bezprzewodowy licznik z Lidla firmy CRIVIT i już nigdy nie wezmę beprzewodowca. Wystarczyło przybliżyć komórę żeby zaczął bić kilometry albo jechać gdzieś, gdzie instalacja elektryczna np do oświetlenia ulicznego czy ozdobno/ostrzegawczego była na niedużej głębokości to zaczynał szaleć, okazywało się nagle że jadę 99 km/h jakoś nie zauważałem tego wcześniej bo nie patrzę często na licznik ale zauwżyłem, że Endomondo w stosunku do licznika nieraz pokazywało 10-20% mniej. Kiedyś podczas siedzenia i rozmowy z kolegą na rynku gdzie jest dużo oczek świetlnych zauważyłem, że stojąc w miejscu jadę 99km/h i tym samym przez pół godziny gadania nabiłem 50 km trasy Dodatkowo jak już ktoś wspominał wkurzał mnie brak autostartu i często zapominałem go załączyć. W końcu korzystając z wyprzedaży w Carrefor nabyłem drogą kupna przewodowy SIGMA 1200 za 30 polskich złotych i jestem bardzo zadowolony z niego. W Lidlowskim prócz podstawowych funkcji miałem min. ilość spalonych kalorii czy tłuszczu ale po jasną cholerę mi to było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 23 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Bo nie ma szyfrowania... np Sigma STS ma już szyfrowanie. Kellys bez szyfrowania i tak daje radę bo mało co łapie, czasami tylko vmax wyskoczy 99 ale nigdy wskazania dziwnego podczas jazdy nie zauważyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaorlov Napisano 25 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 mam też tego kellysa bezprzewodowego, ale leży nieużywany. skoro pokazuje 99km/h więc i nabija dystans trzy razy większy niż faktycznie przejeżdżam. mało w tym dokładności. półtora sezonu jeszcze już z Sigmą Speedster 5000. nie ma średniej prędkości, ale to idzie sobie samemu wyliczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.