Skocz do zawartości

[Ogniwo] Ciężko się obraca

Foxi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Skuwałem dzisiaj łańcuch i po skuciu ogniwo gdzie to było robione bardzo ciężko się obraca. Co z tym faktem zrobić żeby ruszało się tak jak pozostałe?

• Mod Team
Napisano
  W dniu 21.04.2015 o 20:08, Foxi napisał:

Nie chce mieć dwóch spinek na łańcuchu :(

A ruszanie na boki łańcucha nie pomogło?

Napisano

Śrubokręt pomógł a nawet za mocno musiałem jeszcze raz skuwać. Jak łańcuch znowu rozejdzie się w tym miejscu to zrobię to na spinkę. Co ciekawe był to nowy łańcuch i po 50km zrobił mi taki psikus... 

Napisano

Po co śrubokrętem jak rękami spokojnie się da. Łapiesz tak jakbyś chciał złamać łańcuch w miejscu skucia. Z wyczuciem parę razy machniesz i gotowe, jak nie to powtarzasz albo bawisz się skuwaczem.

Napisano

W dniu 22.04.2015 o 12:53, zekker napisał:
Po co śrubokrętem jak rękami spokojnie się da. Łapiesz tak jakbyś chciał złamać łańcuch w miejscu skucia. Z wyczuciem parę razy machniesz i gotowe, jak nie to powtarzasz albo bawisz się skuwaczem.

W moim przypadku nie było tak łatwo może przez to, że łańcuch nowy. 

Napisano
  W dniu 22.04.2015 o 12:47, Foxi napisał:

Śrubokręt pomógł a nawet za mocno musiałem jeszcze raz skuwać. Jak łańcuch znowu rozejdzie się w tym miejscu to zrobię to na spinkę. Co ciekawe był to nowy łańcuch i po 50km zrobił mi taki psikus... 

Spiąłeś tym samym pinem w tym przypadku?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.