natsky Napisano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 A dzień dobry ! Zakupiłem sobie tytułowy licznik. Poskręcałem, zamontowałem, nawet przeczytałem instrukcję. Problem leży w tym, że gdy każdorazowo wybieram się na przejażdżkę to włączam licznik ręcznie. Co chyba nie powinno mieć miejsca (przekręcę kołem ze wskaźnikiem natomiast nic to nie daje - nie włączy się skubaniec sam)... ale to jeszcze nie najgorsza kwestia. Otóż po włączeniu paluchem licznika, ten odpala się w sposób jakby był całkowicie zresetowany. Czyli po każdym włączeniu muszę ustawić szereg początkowych opcji, czyli obwód koła, wiek, masę i kilka tego typu specyfikacji, wtedy działa sobie prawidłowo dopóki się nie wyłączy, czyli nie będzie aktywności po jakimś tam czasie. Bardzo proszę o podpowiedź co robię źle.... Dziękuję ślicznie z góry i pozdrawiam. Błażej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 Nie znam tego licznika, ale pierwszy objaw nie jest niczym niezwykłym w przypadku liczników bezprzewodowych. Natomiast drugi jest podstawą do reklamacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1x3r3k Napisano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 Mam ten sam licznik i miałem taki problem na początku. Wiec zrobiłem tak, wymieniłem baterie. I się uspokoiło a po zatym lubi sobie czasem powariowac przy niższych temperaturach. Juz blisko zera potrafi zrywać kontakt z czujnikiem i wiem ze mój stary bezprzewodowy licznik b'twin lepiej się sprawował ale go zgubiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weland Napisano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2015 @@natsky, podepnę się pod Twój temat, bo właśnie zakupiłem ten sam licznik i mam taki sam problem czy wymiana baterii pomogła? czy jednak reklamowałeś? czy może coś innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1x3r3k Napisano 15 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2015 Mi wymiana baterii pomogła nie wiem jak koledze który zaczął temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacko90 Napisano 15 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2015 Ja mam Kellys Ride 2 k i takie same objawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weland Napisano 15 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2015 to ja napiszę dla potomych (może komuś się przyda), mnie też pomogła wymiana baterii. Co ciekawe - licznik podobno wyświetla informację o słabych bateriach a tak nie było w tym wypadku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natsky Napisano 23 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Przepraszam, ale poszedłem na łatwiznę i gdy problem ustał, nie raczyłem zamieścić rozwiązania Potwierdzam, że wymiana baterii niweluje zupełnie ten problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.