wojtas7 Napisano 21 Kwietnia 2015 Napisano 21 Kwietnia 2015 Poszukuję najtańszego ale bezprzewodowego licznika prędkości, który założę jako pomiar kadencji (wpisując odpowiednią wartość jako wielkość koła). Chodzi o to żeby w miarę dało radę go umocować sprytnie do korby, łapał zasięg korba-kierownica i nie kosztował dużo ;-) Pomoże ktoś?
BikerLight Napisano 21 Kwietnia 2015 Napisano 21 Kwietnia 2015 Jaki by się nadawał nie wiem, ale mogę od razu powiedzieć że odpada licznik z Lidla niestety, spełnia kryterium taniości za to ma za słaby zasięg. Też tak kombinowałem swego czasu
wojtas7 Napisano 21 Kwietnia 2015 Autor Napisano 21 Kwietnia 2015 z przewodowym już tak miałem i działało bardzo fajnie, ale szukam rozwiązania na dłużej więc motanie kabli trytkami odpada i szukam bezprzewodowego.
mklos1 Napisano 21 Kwietnia 2015 Napisano 21 Kwietnia 2015 Spójrz na markę Atech. Bezprzewodowy i kadencję znajdziesz w dobrej cenie. Poziom potencjalnych problemów jest jednak adekwatny do ceny. Sigmy potrafią mieć problemy, a co dopiero chińczyki.
BikerLight Napisano 21 Kwietnia 2015 Napisano 21 Kwietnia 2015 @@mklos1 Mam Atech 305 MB bezprzewodowa kadencja z pulsometrem i jedyny problem to ogólna "plastikowatość" jednostki centralnej. Cały system jest zaskakująco stabilny, został zakłócony jedynie kilka razy przez rok użytkowania. Także czasami chińczyk potrafi pozytywnie zaskoczyć
mklos1 Napisano 21 Kwietnia 2015 Napisano 21 Kwietnia 2015 Z jakim oświetleniem na kierownicy jeździsz?
BikerLight Napisano 21 Kwietnia 2015 Napisano 21 Kwietnia 2015 Convoy S2 czasami parowany z Convoyem C8, obie po prawej strony kiery. Czasami torba na ramę ze smartfonem i powerbankiem, jakieś 10 - 15cm od licznika. Licznik z lewej strony, kierownica 710mm. Przetwornice tych latarek ostro zakłócają, nie mogą być tuż obok jednostki centralnej i nie są.
mklos1 Napisano 21 Kwietnia 2015 Napisano 21 Kwietnia 2015 W odległości 10-15 cm spodziewałbym się, że już będzie bezpiecznie. Tak było w przypadku mojej Sigmy.
BikerLight Napisano 21 Kwietnia 2015 Napisano 21 Kwietnia 2015 Odległość od pierwszego uchwytu to ok. 15cm
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.