s00pher Napisano 21 Kwietnia 2015 Napisano 21 Kwietnia 2015 Cześć, poszukuję dobrych opon szosowo-terenowych; bardziej szosowych (opory toczenia) niż terenowych ale lubię sobie czasami po polnych drogach pośmigać. Aktualnie jeżdżę na Kellys Cobra i raczej nie są to najlepsze opony- choć mogę się mylić. Czytałem opinie na temat opon Schwalbe i w nie chciałbym wycelować Cena za sztukę nie większa niż 70-80zł Poleci mi ktoś coś ?
Jock3r Napisano 21 Kwietnia 2015 Napisano 21 Kwietnia 2015 Wiele osób poleca Continental Race King. Niskie opory toczenia na szosie i na ścieżkach dają radę. Tylko ponoć ślizgają się np. na mokrych liściach. Tu masz trochę o niej nawet napisane: http://tomek-mtb.blogspot.com/2012/05/continental-race-king.html Co do ceny to w stówce możesz się zmieścić kupując na allegro 2 opony. Sam mam zamiar je kupić jak swoje w kandsie zajadę.
uwekolarz Napisano 21 Kwietnia 2015 Napisano 21 Kwietnia 2015 Mam continentale w dwóch wersjach 2.2 i 2.0 i na mieście jak i w terenie lżejszym dają radę. Na mokrym nigdy się nie slizgnąłem wiec nie ma tragedii jedynie na minus to szybko ginie bieżnik.
mklos1 Napisano 21 Kwietnia 2015 Napisano 21 Kwietnia 2015 @@s00pher, Schwalbe Hurricane. To jest chyba maksymalny kompromis pomiędzy szosą a terenem. Lekki szuter. Piaszczysta ścieżka w lesie. Wszystko zależy od tego czego oczekujesz w terenie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.