Purple Napisano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 Hej, od jakiegoś już czasu przeglądam to forum i muszę przyznać, że ciężko znaleźć na nim jakieś konkrety, prócz rozbudowanych do granic możliwości rozmów typu: "ja używam tego" "a ja uważam, że to syf" "obaj nic nie wiecie tylko to rządzi"...Niestety żadna osoba która nie ma dużej wiedzy na temat rowerowania nic z takich rozmów nie wyciągnie... a szkoda bo w taki mrazie funkcja informacyjna forum trochę się dewaluuje. Jest fajne rozwiązanie (przyznam, że zapożyczone z forum komputerowego) bardzo pomagające przy doborze części, roweru (zarówno wyposażenia jak i rodzaju), lampek, bidonów i innych pierdół. Można by stworzyć poddziały przy każdym dziale skierowanym do dyskusji z wyciągiem tego o czym toczy się dyskusja. W sensie: dział dotyczy rowerów mtb i częto zadawane tam pytania dotyczą np. co kupić w przedziale cenowym lub "a dla mnie mtb czy cross?". Można by zrobić poddział w którym byłoby jasno napisane, że w tym roku na podstawie własnych doświadczeń i opinii forumowiczów najlepszy rower jaki można wybrać w przedziale cenowym (takim a takim) to: "tu wstawić rower" i lekko opisać czemu tak. To samo tyczy się amortyzatorów, akcesoriów itd. itp. Można by też stworzyć jakiś ogólnik jeśli chodzi o dbanie o rower (sam jestem na etapie przeglądania masy postów i wiele nie wywnioskowałem po 50 stronach, prócz tego, że łańcuch warto szejkować w benzynie i nasmarować - ale czym to jest miliard zdań i nie wiadomo kto ma racje). W sensie: "średnio po tylu kilometrach warto by rower umyć, coś tam sprawdzić, zastosować taki a nie inny smar (bo w miare tani i dobry, a jak chcesz lepszy to kup se ten). Myślę, że byłoby to bardzo pomocne osobom które dopiero weszły w rowerowy świat i chciałbyby się trochę wciągnąć bez konieczności wertowania książki od okładki do okładki (przynajmniej na początku). Po to są między innymi wyciągi z książek, publikacji itd. Dodatkowo odpisując 214124 raz na to czy "mtb czy cross do 2000zł" można się trochę zmęczyć więc jeden wysiłek włożony w takie skróty uaktualniane raz na rok byłoby wybawieniem i dla was i dla "nas" laików. Oczywiście to tylko sugestia ale myślę, ze warto by o tym pomyśleć Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 O to Ci chodzi? http://www.forumrowerowe.org/forum/105-rowerowe-faq/ Ponadto jakby wszystko zostało napisane to byśmy nie mieli o czym pisać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Purple Napisano 21 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 W zasadzie po części o to ale niestety znacznej części nie ma tam Np. wspomniana sprawa z dbaniem o rower (stnadardowe postępowanie, najprostsze). Albo jest temat z latarkami do rowerów ale nikt nie bierze pod uwagę już tych standardowych rowerowych Troche dziur jeszcze by się znalazło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Root Admin Mieciu Napisano 22 Kwietnia 2015 Root Admin Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2015 Kompetencje są... a zasoby... Chcesz się tego podjąć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Purple Napisano 22 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2015 Niestety mam zbyt małą wiedzę na te tematy by się kompetentnie wypowiedzieć :/ W takim wypadku potrzebna byłaby wpsółpraca ludzi którzy zjedli zęby na rowerach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 25 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2015 Podstawowe źródło "nieszczęść" to wszechobecna niechęć do zadania sobie odrobiny trudu na wstępie - jest wyszukiwarka, która działa, ale 95% mających problem zakłada wątek powielającypo raz setny to samo zagadnienie .... Bo że każdy chce dostać "na talerzu " co go najbardziej interesuje i to najlepiej w ciągu 5 minut to i nie dziwi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.