Skocz do zawartości

[sztyca] Bontrager Sport - Chowa sie do ramy ...

Arkadius88

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Rower ma 4 dni (GF Wahoo). Jesli ustawie sztyce na zadanej wysokosci to po krotkiej jezdzie po polu czy jakis mniejszych wybojach (lesne drogi itd) sztyca po prostu chowa sie do ramy i siodelko znajduje sie coraz nizej. Efektem jest porysowana sztyca no i oczywiscie moje rozstrojone nerwy. Probowalem przyciagnac nieco zatrzask ale i to nic nie dalo :/ Jutro jade z tym do serwisu. Poradzcie co moge z tym zrobic (myslalem o nalozeniu jakiejs gumki dla lepszego docisku).

P.S. Myslicie ze w sklepie wymienia mi sztyce na nowa??? W koncu rower ma 4 dni i to nie moja wina ktos cos spieprzyl. :angry:

Napisano

Mam ten sam problem po kupnie sztycy accenta. Czy możliwe żeby producen wyprodukował sztyce o minimalnie mniejszym rozmiarze ?? Ustawiłem zacisk dzisiaj bardzo mocno i zobacze co z tym będzie.

Napisano

jak to nie zacisk za słabo zaciśnięty to pewnie włożona sztyca jest za wąska- podjedź do sklepu- może się ktoś pomylił przy składaniu i Ci wymienią.

Katsumoto a na pewno kupiłeś dobry rozmiar ?? Zmierz srednice sztycy suwmiarką i zobacz ile ma mm

Napisano

Miałem dokładnie tak samo sztyca opadłą sam na dół,zaciskanie zacisku na max nic nie dały.tyle ze moja sztyca miała jakoś 2 lata .Kupiłem nową zaciska zostałą stary i problem zniknoł :) A jeśli rower ma 4 dni i jeślie to nie zacisk zanieś go tam gdzie kupiłeś ,gwarancja jest niech to wymienią

Napisano

Docisnalem zacisk na maxa i sztyca sie trzyma. Myslalem zeby sie klocic o wymiane (jest nieco porysowana) ale w sumie to tylko sztyca i z biegiem czasu i tak sie porysuje :(

Dla tych co beda mieli taki problem: ustawcie zacisk tak zeby do polowy szedl lekko a potem juz ciezko. Tak najlepiej docisnac zeby siodelko sie nie ruszalo.

Napisano

Też mi się Bontrager chowa. Na maratonie wlazła mi z 5 cm :o Problemu nie było jak mi się smar wytarł, ale wtedy pojawiły się trzaski..

• 1 miesiąc temu...
Napisano

mi też sie troche chował ale zaciskałem coraz mocniej zacisk, aż w końcu zacisnąłem an tyle mocno że sie nie chowa. no i usunąłem troche smaru ze sztycu....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...