Arkadius88 Napisano 27 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Rower ma 4 dni (GF Wahoo). Jesli ustawie sztyce na zadanej wysokosci to po krotkiej jezdzie po polu czy jakis mniejszych wybojach (lesne drogi itd) sztyca po prostu chowa sie do ramy i siodelko znajduje sie coraz nizej. Efektem jest porysowana sztyca no i oczywiscie moje rozstrojone nerwy. Probowalem przyciagnac nieco zatrzask ale i to nic nie dalo :/ Jutro jade z tym do serwisu. Poradzcie co moge z tym zrobic (myslalem o nalozeniu jakiejs gumki dla lepszego docisku). P.S. Myslicie ze w sklepie wymienia mi sztyce na nowa??? W koncu rower ma 4 dni i to nie moja wina ktos cos spieprzyl. :angry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 27 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Mam ten sam problem po kupnie sztycy accenta. Czy możliwe żeby producen wyprodukował sztyce o minimalnie mniejszym rozmiarze ?? Ustawiłem zacisk dzisiaj bardzo mocno i zobacze co z tym będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tooreck Napisano 27 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 jak to nie zacisk za słabo zaciśnięty to pewnie włożona sztyca jest za wąska- podjedź do sklepu- może się ktoś pomylił przy składaniu i Ci wymienią. Katsumoto a na pewno kupiłeś dobry rozmiar ?? Zmierz srednice sztycy suwmiarką i zobacz ile ma mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 28 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Miałem dokładnie tak samo sztyca opadłą sam na dół,zaciskanie zacisku na max nic nie dały.tyle ze moja sztyca miała jakoś 2 lata .Kupiłem nową zaciska zostałą stary i problem zniknoł A jeśli rower ma 4 dni i jeślie to nie zacisk zanieś go tam gdzie kupiłeś ,gwarancja jest niech to wymienią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadius88 Napisano 28 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Docisnalem zacisk na maxa i sztyca sie trzyma. Myslalem zeby sie klocic o wymiane (jest nieco porysowana) ale w sumie to tylko sztyca i z biegiem czasu i tak sie porysuje Dla tych co beda mieli taki problem: ustawcie zacisk tak zeby do polowy szedl lekko a potem juz ciezko. Tak najlepiej docisnac zeby siodelko sie nie ruszalo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzycom Napisano 30 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 Też mi się Bontrager chowa. Na maratonie wlazła mi z 5 cm Problemu nie było jak mi się smar wytarł, ale wtedy pojawiły się trzaski.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzema Napisano 3 Września 2006 Udostępnij Napisano 3 Września 2006 mi też sie troche chował ale zaciskałem coraz mocniej zacisk, aż w końcu zacisnąłem an tyle mocno że sie nie chowa. no i usunąłem troche smaru ze sztycu.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.