OldXCRider Napisano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 Witajcie, Mam do was pytanie, czy na dzień dzisiejszy, końcówka kwietnia, poświecić czas na trening o niskiej intensywności aby zbudować jakiekolwiek VO2, czy skupiać się na sile?W maratonach nie startuje, zimy w sumie nie przepracowałem w ogóle, a zeszły sezon zamknąłem lipnym tysiącem kilometrów. W chwili obecnej chciałbym poprawić swoje możliwości na rowerze dlatego zastanawiam się czy poświecić maj na długie wyjazdy o niskiej intensywności i od czerwca popracować nad silą, szybkością, wytrzymałością? Dodam ze klu programu tegorocznego to wyjazd w góry na początku sierpnia i mniejszy wyjazd na Boże Ciało w czerwcu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 Jeździć jeździć i jeszcze raz jeździć i to najlepiej w terenie. "To nie siła a technika..." jak to mówią, a nigdzie tej techniki lepiej nie złapiesz jak na rowerze. Nie bać się podjazdów przede wszystkim. Ubiegły sezon zamknąłeś takim wynikiem z braku czasu czy chęci? Skoro jednego i drugiego może nie być pod dostatkiem to tym bardziej będzie ciężko wygospodarować na trenowanie, a na rowerze godzinka i prawie 30 km można śmignąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OldXCRider Napisano 21 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 # seraph Zeszly sezon w glownej mierze zamknalem z powodu splotu tych 2 czynnikow ze wskazaniem na brak czasu.Co do techniki to uwazam ze mam calkiem niezla, gdyz za mna sa sezony gdzie zamykalem je wynikiem 4-8k km, lecz od conajmniej 4 sezonow sa to nikle ilosci i teraz chce wrocic do poprzedniej formy, lecz chce to zrobic z glowa. Dlatego zastanawiam sie czy nie lepiej jeden misiac sobie jeszcze odpuscic cisniecia w zamian za zrobienie jakiejs sensownej bazy i potem pozostale miesiace cieszyc sie stosunkowo lepsza forma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 21 Kwietnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 Rób bazę, ale nie wg wykresów dla zawodników startujących w zawodach, bo to się szybko zemści w postaci kontuzji. Ja bym to rozciągnął na dłużej niż jeden miesiąc bo startujesz zupełnie od zera. Czas na technikę przyjdzie później. W stołycy to za dużo pagórków nie ma. Co najwyżej to na Agrykolę jechać i ćwiczyć podjazdy, a jak trochę trudniejsza jazda w terenie to Szczebel w Kampinosie i MPK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.