jjgarcia Napisano 20 Kwietnia 2015 Napisano 20 Kwietnia 2015 Witam Mam pytanie Panowie , zdecydowałem sie tak jak w temacie na Mactronic Scream , czytałem duzo i zastanawiałem sie nad Convoy S2 (ale cena ok 140 zl plus zakup akumulatorów, uchwytu i ładowarki ) ze znanego każdemu forum ale mimo wszystko jestem zdecydowany na Scream ze wzgledu na posiadanie kilku kompletów akumulatorów i ładowarki a po drugie nie jeżdze po nocy tylko i wyłacznie jak nie zdąże wrócic z trasy i nie potrzebuję aż tak mocnej latarki. Ale do rzeczy warto dopłacać ok 30 zl miedzy wersja 243 lm a 300 lm ? Czy te 57 lm zrobia aż taka różnice ? Przepraszam jeżeli pytanie jest banalne ale jestem kompletnym laikiem w tym temacie Dziękuje za ewentualne opinie i pozdrawiam
thomasz Napisano 20 Kwietnia 2015 Napisano 20 Kwietnia 2015 Dopłać i weź 300lm. Weź też pod uwagę, że jeżeli masz licznik bezprzewodowy to latarka zakłóci Ci sygnał. Poza tym wszystko jest ok. Sam używam z dodatkowym akumulatorem i jestem zadowolony.
jjgarcia Napisano 20 Kwietnia 2015 Autor Napisano 20 Kwietnia 2015 Dziękuje za opinie Licznik przewodowy Sigma BC 8... także powinno być ok a jakiś wpływ na urządzenia Gps (Garmin Forerunner czy Dakota ) ma ?
modelarz Napisano 20 Kwietnia 2015 Napisano 20 Kwietnia 2015 Tu jest porównanie jasności obu tych latarek i przede wszystkim convoy'a http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=13282. Jak dobrze widać różnica duża między mactronicami nie jest, ale za to między convoyem już jest znacznie większa. Tak że jak dla mnie zdecydowanie convoy s2. Przecież nie musisz używać zawsze najwyższej jasności przecież są jeszcze dwa niższe tryby, a w razie potrzeby można można włączyć najwyższy tryb i oświetlić zdecydowanie więcej niż tym mactroniciem. A samego convoya też przecież można kupić taniej, bezpośrednio z Chin kosztuje około 60zł i nadal zdecydowanie wygrywa z mactroniciem.
jjgarcia Napisano 20 Kwietnia 2015 Autor Napisano 20 Kwietnia 2015 Tak masz racje przewaliłem całe forum światełka ale tak ja pisałem posiadam akumulatorki które mogę uzyć w scream po drugie robiłem statystyki ile w ciągu ostanich 3 lat wracałem w nocy i nie wyszło tego duzo po trzecie jeżdziłem do tej pory z jakaś lampeczką 5 diodowa która sie uszkodziła podczas ostatniego dzwona i "jakoś" wracałem po czwarte nie chce za bardzo sie bawic w zakupy w Chinach ps. do tego warto wspierać polska firmę
cervandes Napisano 21 Kwietnia 2015 Napisano 21 Kwietnia 2015 Wiesz, że scream poświeci około 40 minut a potem to będzie agonia a nie świecenie? S2 zamów z chin, dwa ogniwa od woytazo i ładowarkę za 5 dolców i przestań rozważać tego producenta, który obiecuje cuda.
chudeusz09 Napisano 21 Kwietnia 2015 Napisano 21 Kwietnia 2015 40 minut? Chyba na bateriach marki biedronka... Korzystałeś w ogóle z tej lampki? Poświeci dłużej a na zapasowe baterie nie potrzeba dużo miejsca. Nie popadajmy w skrajności.... To, że convoy świeci lepiej to fakt, ale pisanie , że scream do niczego się nie nadaje to przesada... Jakoś przejeździłem całą zimę z tą lampką.
cervandes Napisano 21 Kwietnia 2015 Napisano 21 Kwietnia 2015 Tak się składa, że miałem wszystkie te lampki włącznie z Noisem 500 a porównanie wrzucone wcześniej jest mojego autorstwa. Duracelle godzinę, zdrowe eneloopki po 750mAh każdy - 40 minut. To nie skrajność a praktyka. byłem tak zażenowany czasem pracy 243, ze jednemu zrobiłem mod na 18650. Rozdłubujesz włącznik (ja to zrobiłem lutownicą), dajesz kropelkę cyny na styk + i składasz bez dystansu. Dopiero na ogniwach pracowało to wystarczająco długo. 2400mAh około 4 godzin.
chudeusz09 Napisano 21 Kwietnia 2015 Napisano 21 Kwietnia 2015 No to chyba Twoje enelopki nie są takie zdrowe bo moje wystarczają na dłużej . Nie pamiętam dokładnie który model scream'a. Musiałbym luknąć później.
cervandes Napisano 21 Kwietnia 2015 Napisano 21 Kwietnia 2015 Duracellki też pewnie niezdrowe. Eneloopki ładuję w BC-700 z pomiarem pojemności. To jeszcze dorzucę słówko na temat koloru światła. Trupioniebieskie światło nie nadaje się do jazdy. Diody są w mactronikach tak zimne, że owszem, może i widowiskowo wyglądają, ale teren wygląda fatalnie w tym świetle.
chudeusz09 Napisano 21 Kwietnia 2015 Napisano 21 Kwietnia 2015 Nie wnikam co masz zdrowe a co nie . Światło owszem, trupio niebieskie ale jeżdżę z tą lampką, więc z tym "nie nadaje się do jazdy" to chyba lekka przesada . To nie lampka w teren bo daje zbyt wąski strumień światła. Na "normalnych" drogach się sprawdza.
jjgarcia Napisano 21 Kwietnia 2015 Autor Napisano 21 Kwietnia 2015 Tak się składa, że miałem wszystkie te lampki włącznie z Noisem 500 a porównanie wrzucone wcześniej jest mojego autorstwa. Duracelle godzinę, zdrowe eneloopki po 750mAh każdy - 40 minut. To nie skrajność a praktyka. byłem tak zażenowany czasem pracy 243, ze jednemu zrobiłem mod na 18650. Rozdłubujesz włącznik (ja to zrobiłem lutownicą), dajesz kropelkę cyny na styk + i składasz bez dystansu. Dopiero na ogniwach pracowało to wystarczająco długo. 2400mAh około 4 godzin. Jeżeli możesz to powiedz jaki jest orientacyjny czas pracy convoy ? ja wiem że zalezy od wersji mod , taki podstawowy model ? Może rzeczywiście poczekać z miesiąc dołożyc i kupić juz lampke która będzie mi służyla na lata
lucass3 Napisano 21 Kwietnia 2015 Napisano 21 Kwietnia 2015 Podstawowy? Idzie prąd 1A, czyli przy ogniwie 2000mAh będą to 2h
thomasz Napisano 21 Kwietnia 2015 Napisano 21 Kwietnia 2015 Ja używam akumulatorka nie baterii. U mnie świeci kilka godzin. Bardzo fajna barwa. Do normalnego użytkowania na asfalt i ubite drogi jest jak najbardziej OK. W teren, może faktycznie mało ale też nie popadajmy w skrajności
Mod Team adamos Napisano 21 Kwietnia 2015 Mod Team Napisano 21 Kwietnia 2015 Te słabsze latarki Mactronic'a to są dobre, żeby do piwnicy po ziemniaki z nimi zejść. Zamów sobie z ebay'a to lub to i po zawodach.
thomasz Napisano 21 Kwietnia 2015 Napisano 21 Kwietnia 2015 a po drugie nie jeżdze po nocy tylko i wyłacznie jak nie zdąże wrócic z trasy i nie potrzebuję aż tak mocnej latarki.
Mod Team adamos Napisano 21 Kwietnia 2015 Mod Team Napisano 21 Kwietnia 2015 Wiem, czytałem thomasz. Ale co będzie jak kolega zapragnie sobie kiedyś jakiegoś najtrajda pojechać? Albo się gdzieś wieczorową porą pogubi i powrót do domu będzie trwał nieco dłużej? Znów będzie nową lampkę kupował?Ja tam nikogo na siłę nie namawiam, ale po co mieć gorszą, jak można mieć lepszą, za te same albo nawet mniejsze pieniądze.
thomasz Napisano 21 Kwietnia 2015 Napisano 21 Kwietnia 2015 dobra, ja już się nie udzielam. idę po ziemniaki do piwnicy
zekker Napisano 22 Kwietnia 2015 Napisano 22 Kwietnia 2015 Podstawa to gdzie ten zmierzch cię łapie? Jeżeli nie w środku lasu na krętych i wąskich ścieżkach to nie widzę sensu pchania się w latarki. Scream ma tak skupione światło, że i tak nie będzie widać gdzie się jedzie, a najwyżej po czym. Wszelkie boczne drogi będą ginęły w mroku, tak samo w zakrętach niewiele będzie widać, więc po co wydawać tyle kasy? Jeżeli mas akumulatory AA (R6), to proponuję brać lampkę Spanninga Zircon np. tutaj: http://www.rowerystylowe.pl/p-6707/lampka-rowerowa-spanninga-zircon-40-lux Po dobrych drogach spokojnie wystarczy, nie będzie waliła ludziom po oczach, jest tańsza, powinna dłużej świecić na jednym komplecie (jednak w te 40-80h bym nie wierzył ). Pewnie będzie miej światła niż w Scream, ale jasna plama tuż przed kołem jest bez sensu. Pewnie nie świeci też zbyt szeroko. Jeżeli jednak ciemność łapie w środku zabawy w terenie, to lepiej dopłacić do proponowanych Convoy-ów lub podobnych.
jjgarcia Napisano 22 Kwietnia 2015 Autor Napisano 22 Kwietnia 2015 Witam Dziękue serdecznie za wszystkie wpisy, zdecydowałem się jednak na Convoy S2, stwierdziłem, że jak już kupie to kupie coś na lata i co wszyscy polecaja Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.