KartofeL Napisano 20 Kwietnia 2015 Napisano 20 Kwietnia 2015 Link do aukcji: http://allegro.pl/lapierre-zesty-trail-29-carbon-11-5-kg-i5263600148.html Dzwoniłem i wypytałem: Minusy i rzeczy zapalające mi czerwoną lampkę: brak dowodu zakupu aukcja grzecznościowa, rower wujka rower podobno pochodzenia francuskiego, ale bliżej nieokreślone pochodzenie powystawowy, przejechane 200 do 300 km (daję jako minus, bo kto kupuje taki rower żeby nim nie jeździć?) nie jeździł w terenie (j.w. kto kupuje taki rower żeby nie zabrać go w teren) zmienione: mostek, sztyca (karbon), kierownica (karbon), siodełko, opony i łańcuch (po co to wszystko było zmieniane jak rower nie jeździł?) brak karbonowej osłony przerzutki (zapomniałem zapytać, ale na zdjęciach nie ma) Plusy: sprzedawca wypisze fakturę marżę, albo umowę kupna sprzedaży z numerem ramy itp. sprzedawca da gwarancję: na podzespoły krótszą; na ramę dłuższą (ok 12 miesięcy), mówi, że ma firmę składa rowery itp. cena waga rozmiar dla mnie pasujący możliwość sprawdzenia w serwisie mam dostać numer ramy Co o tym sądzicie? Pieniądze są nie małe dla mnie, celowałem w Spectrala AL 7.9, ale jak zobaczyłem dziś, że przesunęli dostępność mojego rozmiaru na sierpień to się wkurzyłem i otworzyłem allegro i od razu się Lapierre do mnie uśmiechnął. Jak by rama mi pękła czy się złamała, to na nic mi się pewnie nie zda ta gwarancja, którą mi da sprzedawca bo pewnie powie, że z winy użytkownika itp. a ja nie będę miał hajsu już na nową ramę. Nawet jakby był dowód zakupu to Lapierre daje gwarę tylko pierwszemu nabywcy. Ja się boję o karbon bo nigdy z nim nie miałem do czynienia (oprócz widełek w moim Tribanie), za mocno przykręcone śrubki, zatrzask sztycy, stery, mostek... trzask i złamany obojczyk albo gorzej... Zasadne są moje obawy, czy nie? (Zwłaszcza, ze rower niewiadomego pochodzenia.) Mógłbym was prosić o telefon do niego i wypytanie o pochodzenie roweru i inne ważniejsze rzeczy przy takim rowerze?
mklos1 Napisano 20 Kwietnia 2015 Napisano 20 Kwietnia 2015 brak dowodu zakupu Trudno mówić o obawach, bo coś takiego dyskwalifikuje na wstępie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.