Skocz do zawartości

[rower] - Canyon CF SLX 9.9 - co myślicie?

dejf

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak w tytule czyli jaka jest wasza ocena tak skonfigurowanej maszyny?

Wszyscy mówią, że mało który producent daje tak wiele za tak "niewiele"...

Co sądzicie o RochShox RS-1? wygląda kosmicznie ale czy to naprawdę działa czy to tylko marketing?

Jakie oceny reszty osprzętu? nigdy nie jeździłem na SRAMie...jak ma się X01 do XTR?

thanks from the mountain! :)

oraz link:

https://www.canyon.com/pl/mountainbikes/bike.html?b=3656

• 2 tygodnie później...
Napisano

Jesteś zawodnikiem ergo ścigasz się?? Masz naprawdę spory budżet na serwis, utrzymanie to czemu nie. Osobiście wolał bym jednak "normalny" sztuciec pokroju Sid'a dajmy na to. Również ze względu na pracę.

Napisano

tak, ścigam się amatorsko w maratonach (na razie na Mazowszu) i mam aspiracje to "bycia" coraz lepszym zawodnikiem ;)

SID to oczywiście sprawdzony w boju widelec i połowa czuba na tym jeździ ale skoro RS robi coś nowego to dlaczego nie upiec dwóch pieczeni przy jednym ogniu (nowy rower + nowy widelec) ;)

znam opinie na temat RS-1 i trochę boję się tego braku sztywności bocznej ale z drugiej strony wszyscy testerzy (zarówno ci gazetowi jak również prywatni) wręcz rozpływają się na jego pracą przy małych i średnich nierównościach...

Przy mojej wadze (75-76kg i mam nadzieję będzie spadać ;) ) brak owej sztywności bocznej podobno nie jest aż tak niebezpieczny ale to tylko teoria oczywiście...

Rozwiązaniem może byłby zestaw z FOXem ale oczywiście producent proponuje tylko wersje bez manualnej blokady skoku na co raczej się nie zdecyduje.

A jak pozostałe komponenty? koła dt swiss vs np. crossmaxy? sram x01 vs XTR? ktoś coś? :)

jeden zawodnik- kolega doradza "armatę" z leftym i wszystko pięknie ale jakoś ciężko mi się przekonać do tego widelca mentalnie ;)

specyfikacja ciekawa, szczególnie koła na obręczach Stan'a wpadają w oko ;)

Napisano

Myślę, że to super rower żeby "się pokazać", ale w niczym nie pomoże zająć lepszego miejsca, niż model z klasycznym widelcem.

Napisano

Rulez, że nie pomoże zająć lepszego miejsca to wiemy, oba nie pomógł zająć gorszego ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...