Skocz do zawartości

[piasta] wymiana bez zmiany szptych ztr 3.30

barbapapa11

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siemanko

Pytanie głównie do specjalistów, otóż mam kółko zaplecione na tylnej ztr 3.30, crestcie i szprychach cn mac 424. Sprawa wygląda tak, że chciałbym podmienić piastę na coś tańszego bez wymiany szprych najchętniej do 300zł, bo potem przestaje się powoli opłacać taka zabawa. Wydaje mi się, że jeżeli znajdę piastę o bardzo podobnych wymiarach to nie będzie problemu z przekładką. Jeżeli się mylę to napiscie.  

Piasta ma takie wymiary:

Spoke Hole Flange Diameter Left 58.0mm

Flange Distance Left 34.0mm

Spoke Hole Flange Diameter Right 58.0mm       

Flange Distance Right 21.0mm

Z piast które udało mi się wyczaić identyczne wymiary ma np. ns rotary, ale cenowo trochę lipa. Ogólnie dużo chińczyków wygląda na bardzo podobne, ale cięzko znależć realne wymiary. Może ktoś coś wymyśli.

Napisano

Wydaje mi się dawid, że chyba nie za bardzo, przynajmniej tak wynikało jak sprawdzałem w kalkulatorach, Z jednej strony to samo z drugiej 4mm różnicy, bo kołnież z prawej 49mm vs 58mm novatec i ztr, ale ty masz większe doświadczenie, więc mogę się mylić.

Napisano

Różnice w długościach sa niewielkie, jezeli do zrobienia kola na ztr 3.30 skladajacy wybral szprychy 294mm to bedzie pasowac, a takie szprychy powinien uzyc jesli wybieral w parzystych

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...