bociek28 Napisano 20 Kwietnia 2015 Napisano 20 Kwietnia 2015 Witam Zakupiłem niedawno koło na piaście dt 350 pod oś 15mm i tarcze centerlock, niestety klucz który posiadam bikehand yc126 1a nie pasuje, oś piasty jest za gruba i klucz nie chce wejść. Byłem dziś w małym sklepiku rowerowym i tez nie potrafili mi powiedzieć czym tą tarczę odkręcić. Co to może być za klucz??
rzezniol Napisano 20 Kwietnia 2015 Napisano 20 Kwietnia 2015 Nie pasuje tak czasem klucz do wkładów suportu "HT2" ? Pozdro
bociek28 Napisano 20 Kwietnia 2015 Autor Napisano 20 Kwietnia 2015 nie pierścień centerlocka nie ma na zewnątrz wycięć, owe znajdują się tylko w środku
rzezniol Napisano 20 Kwietnia 2015 Napisano 20 Kwietnia 2015 No to jak masz tak to powinien to być zwykły klucz do kasety ... Pozdro
dawid Napisano 20 Kwietnia 2015 Napisano 20 Kwietnia 2015 zwykły klucz do kaset nie będzie pasował, bo 15mm koncowki go blokuja. Musisz kupic taka nakretke: http://dt4you.com/DT4YOU/Serwis/Conversion%20Kits%20wheels%20and%20hubs/HWDXXX00S2177S.jpg 38zł w DT4you za 35zł + 7zł za list u mnie do nabycia PS. Masz problem z przykręceniem tarczy hamulcowej czy z odkręceniem? bo raczej nie ma szans ze komus kluczem do lockringu kasety udalo sie dokrecic ta tarcze, mozliwe ze za pomoca srubokreta dokrecil ta nakretke w akcie desperacji
Qaroll Napisano 20 Kwietnia 2015 Napisano 20 Kwietnia 2015 Ja za nakrętkę Shimano z gwintem na zewnątrz zapłaciłem prawie 70 zł. Dawid proponował mi wysyłkę, ale nie zapytałem o cenę, nie sądziłem, że będzie aż taka różnica. Cholera Przykręcić możesz kluczem do Hollowtech II, takim jak wkleił rzezniol. Jak nie masz, to przejdź się do serwisu, za free Ci dokręcą. Klucz specjalnie tani nie jest.
bociek28 Napisano 20 Kwietnia 2015 Autor Napisano 20 Kwietnia 2015 tyle za nakrętkę tyle to kosztuje prawie cały adapter z cl na 6 teraz to i z dokręceniem i odkreceniem:) Qarollto wiem ze kluczem do HT miałem nawet adapter z takową nakretką tyle ze nie pasował bo tarcza ocierała o foxa jak bym wiedział że niema innego patentu na klucz to bym go nie odsyłał, za adapter dałem 35 zł
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.