Skocz do zawartości

[koło] klucz do tarczy przy osi 15mm

bociek28

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Zakupiłem niedawno koło na piaście dt 350 pod oś 15mm i tarcze centerlock, niestety klucz który posiadam bikehand yc126 1a nie pasuje, oś piasty jest za gruba i klucz nie chce wejść. Byłem dziś w małym sklepiku rowerowym i tez nie potrafili mi powiedzieć czym tą tarczę odkręcić.

Co to może być za klucz??

Napisano

zwykły klucz do kaset nie będzie pasował, bo 15mm koncowki go blokuja.

Musisz kupic taka nakretke:

http://dt4you.com/DT4YOU/Serwis/Conversion%20Kits%20wheels%20and%20hubs/HWDXXX00S2177S.jpg

38zł w DT4you

za 35zł + 7zł za list u mnie do nabycia ;)

PS. Masz problem z przykręceniem tarczy hamulcowej czy z odkręceniem? bo raczej nie ma szans ze komus kluczem do lockringu kasety udalo sie dokrecic ta tarcze, mozliwe ze za pomoca srubokreta dokrecil ta nakretke w akcie desperacji

Napisano

Ja za nakrętkę Shimano z gwintem na zewnątrz zapłaciłem prawie 70 zł. Dawid proponował mi wysyłkę, ale nie zapytałem o cenę, nie sądziłem, że będzie aż taka różnica. Cholera :D

Przykręcić możesz kluczem do Hollowtech II, takim jak wkleił rzezniol. Jak nie masz, to przejdź się do serwisu, za free Ci dokręcą. Klucz specjalnie tani nie jest.

Napisano

tyle za nakrętkę :) tyle to kosztuje prawie cały adapter z cl na 6 :) teraz to i z dokręceniem i  odkreceniem:)

Qaroll

to wiem ze kluczem do HT miałem nawet adapter z takową nakretką :) tyle ze nie pasował bo tarcza ocierała o foxa :) jak bym wiedział że niema innego patentu na klucz to bym go nie odsyłał, za adapter dałem 35 zł

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...