Skocz do zawartości

[wypraw] Warszawa-Łeba-Hel-Warszawa

robocin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Szukam chętnych do wspólnego wyjazdu na trasie Warszawa - Łeba - Hel - Warszawa. Wycieczką tą mogę zrealizować w drugiej połowie lipca lub drugiej połowie sierpnia, jestem elastyczny i dostosuję się do Waszych terminów. Jak by co trasę można nie co zmodyfikować czy ze względu ograniczeń czasowych pominąć Hel.

Serdecznie zachęcam i zapraszam, na wszelkie pytanie odpowiem niezwłocznie.

hej, pisałbym się , ale bardzo hipotetycznie - ze względu na niewiadome takie jak urlop/zdrowie i inne pomniejsze 

napisz jakie masz plany , Wawa-Łeba to  ok 430 km, z tego co przychodzi mi do głowy:

-  na ile rat planujesz rozłożyć trasę ,  1/2/więcej?

-  z jaką prędkością srednio jeździsz na takich dłuzszych odcinkach?

- czy robisz dłuższe postoje czy często krótkie ?

- powrót w drugą stronę też rowerem, czy pociąg?

to takie kilka pytań , które może z pozoru głupie ,ale tak mi się nasuneły jak sobie przypomniałem zeszłoroczna samotną wycieczkę z Wawy na Mazury  , i zacząłem się zastanawiać jakby to było jechać z kimś ;)

Plan ogólnie mam taki co by dojechać do Łeby. Jak uczestnikom wystarczy czasu to udać się na Hel i rowerem wrócić do Warszawy. Jeżeli z czasem będzie krucho to powrót pociągiem, a może i bez odwiedzenia Helu (do przedyskutowania).

Trasy nie chcę "połykać" wyczynowo, tylko czerpać jak najwięcej satysfakcji z samej jazdy i z tego co po drodze spotkamy. Myślę, że jak dziennie wyjdzie 100-120km to będzie wystarczająco. Noclegi głównie pod namiotem i w takich miejscach co by po dziennej trasie można było nawiązać bliższy kontakt z wodą, a przed zachodem słońca pozostało jeszcze trochę czasu na rozmowę przy ognisku o tym co pokonaliśmy i co nas jeszcze czeka na kolejnym etapie wycieczki ;-)

Postoje tak aby było jak najwięcej przyjemności z jazdy....

Jak masz jakąś relację z tej wycieczki na Mazury to chętnie sobie obejrzę ;-)

hej, niestety relacji specjalnie jakiejś nie mam, oprócz 2 fotek , bo miałem tylko telefon ze słabą baterią;)

http://www.forumrowerowe.org/gallery/image/17169-res-imag0786-michalin-pluski-2014/

http://www.forumrowerowe.org/gallery/image/17170-res-imag0787-michalin-pluski-2014/

oraz na navime http://www.navime.pl/trasa/460131/2014-07-27+Michalin+-+Pluski

pytanie jeszcze - planujesz same drogi asfaltowe czy jakieś utwardzone / lasy ?

Cześć

Również mam plan zrobić w te wakacje trasę Warszawa - Morze. Myslałem o Gdańsku, ale nie było to podyktowane niczym szczególnym. Myślę, że gdyby była szansa na realizację wyjazdu, to bym się pisał :) Dystans dzienny mi odpowiada, też myślałem o 100-120km w ludzkim tempie i o noclegach pod namiotem. Temat do przedyskutowania :)

Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...