Optajmus Napisano 18 Kwietnia 2015 Napisano 18 Kwietnia 2015 Witam, mój pierwszy temat.Wziąłem się za odnowienie Ukrainki z 74'I zatrzymałem się w momencie rozmontowywania korb i widelca.Pytanie następujące... za co złapać by odkręcić.
adii22 Napisano 18 Kwietnia 2015 Napisano 18 Kwietnia 2015 Co do korb - musisz odkręcić nakrętki na klinach i korby same zejdą. Co do sterów - na górze masz na 100% nacięcia na nakrętkach, musisz wszystkie nakrętki ze sterówki odkręcić - wtedy dostaniesz się do sterów
Optajmus Napisano 18 Kwietnia 2015 Autor Napisano 18 Kwietnia 2015 @adii22 Nakrętki na klinach.. były po prawej stronie, patrząc na zdjęcie... no i... odkręciłem, ale zejść nie chcą.Czyli... wszytko po kolei odkręcać, tak ?
Garlock Napisano 18 Kwietnia 2015 Napisano 18 Kwietnia 2015 Jak odkręciłeś nakrętki to musisz wybić kliny. Jak je wybijesz to ściągniesz korby. O metodach wybijania klinów było np tu: http://www.forumrowerowe.org/topic/180868-reinkarnacja-drugie-zycie-starego-austriaka/
Artwro Napisano 18 Kwietnia 2015 Napisano 18 Kwietnia 2015 A jeśli nie mamy kluczy przedpotopowych do odkręcania nakrętek sterów,pozostaje najbardziej uniwersalny tzw: ruski klucz,czyli młotek i przecinak.Rowerek typu Ukraina rozbieramy w piętnaście minut.
slawomir00zielonka Napisano 14 Maja 2015 Napisano 14 Maja 2015 Czyli była w niezłym stanie, że jeszcze coś mogłeś odkręcić. W moim te śruby to chyba już nie śruby a jakiś spaw albo cholera go wie. Będę ciął korbę szlifierką (pierwej jadę w sobotę na targ zorientować się czy jakąś kupię zanim bezpowrotnie zniszczę).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.