Skocz do zawartości

wybór roweru

TikTakKon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Patrzyłem już na te rowery ale jakoś mnie nie przekonują. Tym bardziej, że w moim mieście nie mogę ich znaleźć. Mój budżet i tak jest napięty i nie chcę wydać ani złotówki więcej powyżej kwoty 2100. ; )

Napisano

Mój budżet i tak jest napięty i nie chcę wydać ani złotówki więcej powyżej kwoty 2100. ; )
- więc Unibike odpada, chyba, że w sklepie w swoim mieście dostaniesz rabat :thumbsup:

to lecimy:

- Unibike: lepszy amorek, tylna przerzutka taka sama, przednia przerzutka lepsza, hamulce podobne, mechanizm korbowy o wiele lepszy - ma już wymienialne poszczególne koronki/blaty, suport pewnie już na octalink, 9 przełożeń

- Kross: trochę gorszy amorek, tylna przerzutka taka sama, przednia przerzutka gorsza, hamulce podobne, cieniutki mechanizm korbowy(kosztuje jakieś 60 zł), suport na kwadrat, 8 przełożeń

Unibike lepiej wyposażony ale i cena o 200 zł większa, różnicy na osprzęcie/amorku zbyt dużej nie wyczujesz, 8 biegowy napęd przy wymianie trochę tańsze poszczególne komponenty np.

- kaseta - 8rz - niecałe 40 zł, 9rz ponad 50zł,

w tej cenie mniej więcej, każdy rower podobnie wyposażony, różnice są nieznaczne, między amortyzatorami różnica też raczej symboliczna

tu masz też fajny rowerek w Twoim budżecie:

http://allegro.pl/rower-author-solution-29-rozm-19-i5200874676.html

http://allegro.pl/rower-focus-black-forest-7-0-29er-z-2399-zl-44-cm-i5270187391.html

moim zdaniem bierz taki który Ci się podoba, zacznij więcej jeździć i na pewno każdy z nich da Ci sporo frajdy.

Napisano

To ma być rower do jazdy rekreacyjnej, a widziałem że komponenty to nie jest jakiś strasznie duży wydatek przy ewentualnej "kontuzji".

Nie ma chyba co się łudzić, że Kross jest o wiele ładniejszy, a nawet przy awarii dokupię jakieś deore za ok 100 zł i będę jeździł dalej. ; )

Wrzuciłem chyba ten post tylko po to, żeby ktoś bardziej przekonał mnie do Krossa ;p

Napisano

moim zdaniem bierz taki który Ci się podoba, zacznij więcej jeździć i na pewno każdy z nich da Ci sporo frajdy

tak jak napisałem, bierz ten, który Ci się podoba.

P.S.sam mam Kross'a(B7) z 2014 roku i jestem zadowolony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...