Skocz do zawartości

[rower] Używany single speed pod 170cm wzrostu - potrzebna opinia

NiskoPochylona

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej,

Pragnę zrobić sobie prezent w postaci używanego singla z rama pod 170cm wzrostu, niestety internet w tej sprawie milczy.

Większość dostępnych rowerów to ramy 57< .. Jednakże wczoraj znalazłam na olx rower używany, rama 54cm, i cena 650zł, pytanie moje brzmi... ile w tym prawdy a ile chińszczyzny?

http://olx.pl/oferta/super-szosa-kolarka-ostre-kolo-single-jedyna-wysylka-CID767-ID8VZ1d.html

W odpowiedzi od sprzedającego na prośbe o specyfikację podzespołów dostałam odp:

"Koła sa nowe, obręcze Alu stożkowe RODI, piasta przód JT, tył czeska favorite. Mostek z jakiegoś klasyka, opony nowe DELI, dętki nowe KENDY. Owijka nie mam pojęcia jaka, korba jakiś custom. Baranek z tego co pamiętam aluminiowy Cinelli."

Napisano

Ten rower wygląda jakby wpadł do gipsu ...

O gustach się nie dyskutuje ale dla mnie wygląda tragicznie ...

Bardziej jako przyszłego nabywcy martwiło by mnie to, że jest mocne podejrzenie, że większość elementów została pomalowana na biało "we własnym" zakresie.

Po miesiącu użytkowania może wyglądać co najmniej kiepsko.

Bez oględzin bym nie kupił .

Pozdrawiam

Napisano

Nie nie mam ... 

Jedyną styczność SS to mój rower używany do treningów na trenażerze ") .

Nie chcę cię odciągać od zakupu roweru typu Single Speed czy Ostre Koło ... 

Po profilu widzę że jesteś kobietą nie mam zielonego pojęcia jakie jest twoje zaawansowanie w sprawach rowerowych ...

Wiem z doświadczenia że kobiety "kupują oczami" dlatego zapytam się profilaktycznie ...

Czy wiesz jakie ograniczenia niesie z sobą tego typu rower ?

Jakie ten rower ma wymagania odnośnie swojego użytkownika ?

Bo ładne nie zawsze jest użyteczne :), a brak kondycji czy mocy w nogach skutecznie może zniechęcić do używania roweru ze źle dobranym przełożeniem lub na troszkę mocniejszym miejskim podjeździe.

Pozdrwiam

Napisano

Gruff: Właściwie przeszło mi przez myśl żeby samej coś kombinować, nie mam tylko pewności czy zmieści się to w kwocie 650 zł. Rowery które przytoczyłeś, rzeczywiście dorogie nie są ale... kupienie nowej piasty, wolnobiegu, krótszego łańcucha..nie wiem czego tam jeszcze bo w sumie to się nie znam i to pewnie też zmusiłoby mnie do zapłacenia dodatkowo komuś, kto by mi to zrobił ;d

Mimo to wydaje się to być nienajgorszym pomysłem zważając na fakt, że gotowych singli z małą ramą ni ma..

Mógłbyś mi doradzić, co takiego nalezy wymianić w szosie aby przerobić ją na SS

rzezinol: po 1. dziękuję za troske ;)  Przejeździłam na OK z ramą 57 cały sezon 2 lata temu, niestety był to rower ukochanego, więc teraz czas na własny. Wygląd wyglądem, przede wszystkim chodzi mi o w miare niską cenę, a biorąc po uwagę fakt że preferuję wolnobieg bez żadnych przerzutek to nie za bardzo bedzie się tam miało co psuć. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...