Skocz do zawartości

[smartfon] Ładowanie sprzętu poprzez USB podczas jazdy

Axles

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Naładować może i nie chyba, że podczas nieużywania go, ale doładowywać będzie i wg. mnie spokojnie w tym stanie kilka godzin by uciągnął smartfon choć mogę się mylić.

Napisano

Ale powerbank np. 2000mAh ile czasu potrafi podładowywać telefon w podróży? Pisałem do czego używałbym telefonu: mapy OSM(gps) + internet.

Napisano

Za tą cenę kupisz powerbanka o pojemności 10000 mA jak nie lepiej co spokojnie starczy do naładowania dobrego smartfona 3 razy od zera do pełna.

poza tym z dynamem się ciężej jedzie a ładowanie mocy 500mA to tylko takie podtrzymywanie życia cały dzień byś chyba musiał jeździć żeby coś naładować

Napisano

Przecież na kilka godzin spokojnie wystarczy power bank i to nawet taki o nie zbyt dużej pojemności.

W tej cenie można spokojnie kupić dobry power bank xiaomi o pojemności 16000mAh bądź tańszy 10400mAh.

Ten o pojemności 10400mAh starczy mniej więcej na 2-4 naładowania telefonu, a pojemniejszy 4-6. W zależności od pojemności akumulatora w telefonie.

Według mnie jest to lepsze rozwiązanie, a na dzień czy dwa w zupełności powinno wystarczyć.

Napisano

Ok przekonaliście mnie, sprawdzę na ile godzin w praktyce mi mój powerbank - teraz po sprawdzeniu - 2200mAh starczy, jak coś kupi się większy :)

Napisano

jeśli masz uchwyt na telefon na kierownicy to powerbanka przymocuj gdzieś obok na przykład opaską samozaciskową lub taśma izolacyjną czy coś w tym stylu i będziesz mógł ładować podczas jazdy.

Napisano

Z doświadczeń własnych. Wyjście usb z Luxos-a U, telefon podczas 4 godzinnej jazdy głównie asfaltem podładował się o około połowę. Przy jeździe w terenie będzie dużo gorzej.

Gadżet fajny, ale w praktyce nie jest tak dobrze i taka ładowarka powinna mieć przyzwoity akumulator buforowy, żeby podczas wolniejszej jazdy i postojów ładowanie nadal działało.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...