Skocz do zawartości

[rękawiczki] na lato z długimi palcami z wkładką żelową.

bolec1878

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

Chcę kupić rękawiczki na lato i cieplejsze dni wiosny i jesieni, z długimi palcami i wkładką żelową. Byłbym bardzo wdzięczny za polecenie jakiś dobrych rękawiczek.

Najlepiej żeby kosztowały w okolicach 100 zł  ale chyba nie ma nic dobrego w tej cenie (szukałem kilka godzin w necie) więc do 200 zł też mogą być.

Dodam że fajnie jak by obsługiwały ekrany dotykowe i miały dobrą wentylację żeby dłoń nie pociła się jak będzie ponad 25 stopni i jak temperatura spadnie do 10 stopni to żeby nie było zimno. To będą moje pierwsze rękawiczki z długimi palcami. Wcześniej używałem z krótkimi ale jak temperatura spadała tak do 13 stopni to już czułem dyskomfort podczas jazdy (marzły palce) i zakładałem dodatkowo takie cienkie rękawiczki do biegania. Teraz te rękawiczki które mam (krótkie) powoli się rozlatują dlatego chce kupić już coś bardziej uniwersalnego żeby nie musieć zakładać dodatkowych rękawiczek gdy trochę spadnie temperatura. Mam nadzieję że mi pomożecie. :rolleyes: 

Pozdrawiam
Sebastian

Napisano

Ostatnio kupowałem trochę rzeczy Endura i mieli tam model obsługujący właśnie ekrany dotykowe.

Singletrack Plus 2015

Zwykłego singletracka mają w promo za 100 zł chyba. Nie wiem tylko jak przy 25 stopniach. Napisz najlepiej do sklepu, mi dobrali :)

Tak czy siak spory rozrzut temperatur założyłes...

Napisano

Wiesz chodzi mi o to żeby mieć rękawiczki na wiosnę, lato i jesień.
Żebym nie musiał co chwilę zakładać jakiś dodatkowych albo innych. Przy używaniu krótkich rękawiczek to przy temperaturze 25 stopni miałem uczucie zimnych palców, a nie wspomnę już o niższych temperaturach.
Dlatego chcę coś na ciepłe (upalne) dni jak i na chłodniejsze no i ta wstawka żelowa bo bez niej czuje mrowienie w dłoniach.

Może trochę przesadziłem z tą temperaturą 25-10.

Napisano

Dla mnie full monty sa za cieple na temperatury powyzej 25. Chyba nie znajdziesz niczego co by powkrywalo taki zakres. Ale jezeli wolisz cieplej niz chlodniej full monty powinny sie sprawdzic.

Napisano

Myślę że full monty będą za ciepłe. Chyba jednak nie znajdę takich idealnych żeby były odpowiednio wentylowane ale żeby też nie marzły mi dłonie przy tych 10 stopniach. Więc muszę kupić coś na lato i na jesień.

Znalazłem takie coś:

http://www.sportmall.pl/pl-rekawice-fox-reflex-gel-glove-red-s/?gclid=CM-RjZrA-8QCFfQZtAodJBgARg

http://rowerowy.com/sklep/ubrania-buty-ochrona/rekawiczki/dlugie-palce/prod/dakin-venitilator

używał może ktoś ?

Napisano

Wiesz chodzi mi o to żeby mieć rękawiczki na wiosnę, lato i jesień.

Żebym nie musiał co chwilę zakładać jakiś dodatkowych albo innych. Przy używaniu krótkich rękawiczek to przy temperaturze 25 stopni miałem uczucie zimnych palców, a nie wspomnę już o niższych temperaturach.

Dlatego chcę coś na ciepłe (upalne) dni jak i na chłodniejsze no i ta wstawka żelowa bo bez niej czuje mrowienie w dłoniach.

Może trochę przesadziłem z tą temperaturą 25-10.

Trochę to dziwne, że przy temp. 25 C masz zimne palce. Coś mi się wydaje, że źle dobierasz rękawiczki. Może są zbyt obcisłe, zwłaszcza przy krótkich palcach mogą tak obciskać, że krew nieprawidłowo krąży. Może zbyt naciągasz zapięcie na rzepa. Czasem wydaje się, że rękawiczki są w odpowiednim rozmiarze jak założysz, ale potem jak ręce pracują, już sprawa wygląda inaczej. To samo z zapięciem. Tak samo nieodpowiednio umiejscowione wstawki żelowe mogą powodować mrowienie jak ich brak.

Zobacz wątek [mrowienie,drętwienie] dłoni a rękawiczki

Napisano

Nie mam rzepa w aktualnie używanych rękawiczkach i są w miarę elastyczne. Bez rękawiczek i wstawek żelowych czuję mrowienie. Byłem na tym wątku i nie dowiedziałem się nic nowego. Wstawki mi pomagają więc proszę pomóżcie mi coś wybrać.

Napisano

Cześć,

Chcę kupić rękawiczki na lato i cieplejsze dni wiosny i jesieni, z długimi palcami i wkładką żelową. Byłbym bardzo wdzięczny za polecenie jakiś dobrych rękawiczek.

Najlepiej żeby kosztowały w okolicach 100 zł  ale chyba nie ma nic dobrego w tej cenie (szukałem kilka godzin w necie) więc do 200 zł też mogą być.

Hej,

Rozważ Endura Singletrack Lite (109zł) - przejeździłem w tej wersji drugi sezon letni, generalnie polecam. Jesienią  i wczesną wiosną używam "normalnych" Singletrack-ów

.

Wcześniej jeździłem w rękawiczkach bez palców i trochę się obawiałem wygody latem, ale nawet podczas naprawdę mocnych upałów nieodczuwałem dyskonfortu. Niestety, nie mają wkładki żelowej, a to było jedno z Twoich wymagań.

Pozdrawiam Witek

Napisano

A używał ktoś tych?

Fox reflex gel

Gdzieś czytałem że produkty firmy fox nie są już tak dobre i wytrzymałe jak kiedyś.

Chciałbym kupić coś jak najszybciej.

Napisano

Pozwolę sobie nie zgodzić się z przedmówcą. Rękawiczki o płaskim fasonie nie mogą być mniej wygodne od takich z fasonem 3d. Mam endura mt500 i właściwie to ich w ogóle nie czuć na dłoniach.

Poprawka miało być bardziej wygodne zamiast mniej wygodne.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Po długim szukaniu odpowiednich rękawiczek kupiłem w końcu Dakine Ventilator 2014.
Nie posiadają wstawek żelowych ale kupiłem inne chwyty i myślę że to pomoże w jakimś stopniu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...