dembovy Napisano 16 Kwietnia 2015 Napisano 16 Kwietnia 2015 Cześć, Jestem nowy na forum, mam problem z nowym amorem SR SUNTOUR XCR RL-R 27.5" Air. Po pierwsze amor okropnie stuka w sytuacji kiedy ugnie się ponad połowę swojego skoku, przy cofaniu z tej pozycji następuje mocne jednorazowe stuknięcie. Nie jest to jednak typowy stuk w momencie całkowitego wyprostowania widelca, Stuk następuje wcześniej, tak jakby w początkowy momencie powrotu amora. Nieważne jak ustawione jest tłumienie, stuk występuje zawsze.Drugi problem. Regulacja odbicia. Otóż pokrętło działa bardzo lekko, praktycznie bez oporów, opory pojawiają sie dopiero w momencie kiedy jesteśmy przy wartościach granicznych czyli w momencie zerowego tlumiania lub przy maksymalnym tłumieniu. Regulacja odbicia właściwie tylko tak działa, albo na maksa albo wogole. Czy tak to ma być ? Jak wygląda to u Was. Powiem jeszcze ze przy pierwszej regulacji tłumienia, obracałem delikatnie pokrętłem i w pewnym momencie coś przeskoczyło i pokrętło kręciło się bezwiednie w każdą stronę, zupełnie bez oporu, po prostu nie działało wogóle- jak odłączone od amora. Po paru minutach, jakby " wskoczyło" bez przyczyny znowu na swoje tory. i działa tak jak pisałem powyżej. Amor jest nowy ale niestety bez gwarancji. Mam go w rowerze który kupiłem jako używany zza granicy, gość go wygrał, nie był mu potrzebny. Kupiłem za pół darmo. Warto tego XCRa serwisować ? czy tak ma być ? lub co jest nie tak ? Jakieś pomysły, sugestie, rady ? Pozdrawiam. Michał
Mod Team mrmorty Napisano 17 Kwietnia 2015 Mod Team Napisano 17 Kwietnia 2015 to że jesteś tu nowy, nie oznacza że nie dotyczy Cię regulamin.Proszę założyć temat zgodnie z zasadami zakładania nowych tematów Temat usunięty. Powód:- pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu.Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.