hantom Napisano 16 Kwietnia 2015 Napisano 16 Kwietnia 2015 Witam, dzisiaj w czasie jazdy, zeskoczyłem z wyższego krawężnika. Gdy tylne koło wylądowało pojawił mi się taki dźwięk: Na filmie widać też jakby cała kaseta miała jakieś bicie jak się dobrze przypatrzymy. Co mogło się stać? Coś się skrzywiło? Uprzedzając pytania, to na pewno nie tarcze hamulców, sprawdzałem też na zdjętym kole z roweru. Rower to http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/talon.27.5.2.ltd/18870/76354/#specifications Mam go niecały miesiąc i w przyszłym tyg. muszę iść na serwis żeby gwarancja była ważna, ale chciałbym wiedzieć o co chodzi w moim przypadku. Pozdrawiam Kuba
jakac93 Napisano 16 Kwietnia 2015 Napisano 16 Kwietnia 2015 Opona o nic nie ociera? Mi ostatnio przesunęła się osłonka neoprenowa i też już myślałem, to kaseta trzasnęła.
hantom Napisano 16 Kwietnia 2015 Autor Napisano 16 Kwietnia 2015 @jakac93 Zdjąłem całe koło roweru, położyłem na stole i jak zakręciłem kasetą to ten dźwięk się pojawił.
zadra1965 Napisano 16 Kwietnia 2015 Napisano 16 Kwietnia 2015 Według mnie skrzywiła sie oś piasty i ociera w środku piasty podczas obrotu koła , miałem coś takiego i po zdemontowaniu osi musiałem naprostować oś- w moim rowerze mam osie aluminiowe.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.