Bajerniak Napisano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 Hej szukam dobrych i tanich w miarę butów spd na początek mojej przygody z mtb Mój budżet to max 200-250zł, mogą być używane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buno Napisano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 SH-M088 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uwekolarz Napisano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 @Buno, też jestem ma etapie wyboru butów, a co byś powiedział o sh-m089 lub SH-M065 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buno Napisano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 M065 są na rzepy, klamra lepiej dopasowuje. M089 nieznacznie się różnią na plus od M088 Najlepiej po prostu przymierzyć w sklepie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bajerniak Napisano 16 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 dzięki, a może coś z SIDI ? warto dopłacić? bo produkty tej marki nie są tanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boxx Napisano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 Ja mam te http://www.decathlon.pl/buty-na-rower-mtb-500-czarno-biae--id_8315396.html są super, teraz do nich zakładam stopki i sa mega wygodne, latem smiało można będzie można boso jeździć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SklepeBike_pl Napisano 17 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Rzepy też są w porzadku,to kwestia przyzwyczajenia. Poza tym w podanym przedziale cenowym nie znajdziesz niczego lepszego niż te dwa modele,czyli sh-m089 lub SH-M065. Osobiscie wybrałbym drugi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KryMar1983 Napisano 17 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Poza tym w podanym przedziale cenowym nie znajdziesz niczego lepszego niż te dwa modele,czyli sh-m089 lub SH-M065. Osobiscie wybrałbym drugi. Możesz podpowiedzieć dlaczego skoro M065 ma dwa rzepy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redwhite Napisano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 Na Allegro są XC30 za 241 zł z wysyłką, rozmiary 42-47, po kilka sztuk w każdym rozmiarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jepek Napisano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 Hej szukam dobrych i tanich w miarę butów spd na początek mojej przygody z mtb Mój budżet to max 200-250zł, mogą być używane. Ja jako swoje pierwsze buty spd wybralem xc31 http://rowertour.com/shimano-sh-xc31-buty-mtb-xc-spd-czarne.html Starszy model xc30 z pewnoscia znajdziesz kilkanascie zlotych taniej. Ja z zakupu jestem zadowolony - buty maja 3 rzepy i nie widze potrzeby posiadania klamry jak niektorzy sugeruja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redwhite Napisano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 @up 60 zł drożej w tym konkretnym przypadku, niby niedużo ale przy napiętym budżecie każda ozczędność się liczy. A jeśli to pierwsze SPD to jeszcze pedały trzeba kupić np. takie 520. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogutinni Napisano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 Ja jako swoje pierwsze buty spd wybralem xc31 http://rowertour.com/shimano-sh-xc31-buty-mtb-xc-spd-czarne.html Starszy model xc30 z pewnoscia znajdziesz kilkanascie zlotych taniej. Ja z zakupu jestem zadowolony - buty maja 3 rzepy i nie widze potrzeby posiadania klamry jak niektorzy sugeruja. ja również jako swoje pierwsze buty wybrałem xc31i jestem bardzo zadowolony.mam już je prawie rok, użytkuje wraz z pedałami m520, rzepy dobrze trzymają. dalej są jak nowe choć trochę je cioram :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamyk07 Napisano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 Witam, mam pytanie odnośnie różnic pomiędzy butami Shimano model SH-XC31, a model SH-M089, jak one wyglądają? Oprócz wizualnych różnic oczywiście ;-) Z czego wynika różnica w ich cenie? Mam zamówione model SH-M089 i ciągle się zastanawiam nad tymi SH-XC31. Dodam, że to moje pierwsze buty SPD. Na forum czytam sprzeczne opinie dotyczące klamry. Jedni twierdzą, że bez klamry nie ma porządnego buta, inni że same rzepy też dają radę. Trapi mnie jeszcze kwestia nieprzemakalności butów, bo dostrzegłam opinie, iż mocowanie modelu SH-M089 do pedałów nie gwarantuje, że nie dostanie mi się woda do wnętrza (pomijam siateczkę, przez którą ta sama woda dostanie się do buta zapewne). :-P Szukam jeszcze jakiś linków do testów wyżej wymienionych butów. Jeśli ktoś z Was posiada ww. model bardzo proszę o spostrzeżenia na jego temat. Dzięki. Pozdrawiam Kamyk07 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iza121 Napisano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 shimano dodaje naklejkę, która zabezpiecza przez wodą od spodu - jak to się sprawdza w praktyce nie wiem, bo akurat z tej firmy butów nigdy nie miałam czym się różnią... klamrą przede wszystkim po za tym 89 mają system torbal - co niby ma zwiększyć skuteczność pedałowania, dzięki zmiennej sztywności podeszwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balik150 Napisano 21 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 witam, dlaczego w tych butach nie widać miejsca na podeszwie na wkrecenie zatrzasków. Tylko jest jakaś zółta częśc?: http://www.decathlon.pl/buty-na-rower-m065-id_8324903.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KryMar1983 Napisano 21 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 To żółte to pewnie prześwitująca wkładka, wyciągasz ją dajesz blaszke i do niej przykręcasz bloki, wkładka z powrotem i git. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy1973 Napisano 21 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 wersja na rzepy SportsDirect.com – The UK’s No 1 Sports Retailer wersja na klamre http://pl.sportsdire...olcode=14408566 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dominium Napisano 9 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 dzięki, a może coś z SIDI ? warto dopłacić? bo produkty tej marki nie są tanie. Zdecydowanie warto. Ale musiałbyś dopłacić ok. 400. I tak większość kupuje najpierw podstawowe modele Shimano, a później wyższe modele bardziej wyszukanych marek. Tyle, że nie jest łatwo się przełamać i już na początku kupić buty za 500, czy 700, bo "a, może pojeżdżę jeden sezon i rzucę rower w kąt". Mam dobre buty mtb, które nie kosztowały dużo - Louis Garneau multi air flex. Mają trzy zalety: bardzo wygodne, bardzo lekkie, super przewiewne. To ostatnie jest dla mnie w zimne dni jesieni i wiosny wadą. Lepiej mieć inne buty na zimniejsze temperatury. Mnie jest wtedy w nich za zimno. Zwłaszcza w mocno stłuczoną kiedyś stopę. Jak dla mnie stosunek ceny do jakości - rewelacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Newjoyland Napisano 15 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2015 Hej ho, podpinam się pod temat. Zamierzam kupić pierwsze buty SPD na MTB. |Co byści doradzili z tych poniżej: http://pl.sportsdire...olcode=14409341 http://pl.sportsdire...olcode=14408403 Buty na rower M065 SHIMANO - Wyposażenie rowerzysty Rowery - Decathlon Buty na rower MTB 500 CZARNO-BIAŁE B'TWIN - Wyposażenie rowerzysty Rowery... help, ajuto:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boxx Napisano 15 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2015 @@Newjoyland, te ostatnie mam. Dla początkującego mega produkt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy1973 Napisano 15 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2015 http://pl.sportsdirect.com/6hsf/muddyfox-mtb100-mens-cycling-shoes-144084?colcode=14408403 posiadam te buty moje pierwsze jestem zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianCebula Napisano 16 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 W sklepach z odzieżą roboczą dostaniesz dobre rzeczy. W ciucholandzie radzę nie szukać. Ja mam dwa piękne i dobrej jakości pary butów stąd: http://guard360.sklep.pl/content/4-o-firmie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redwhite Napisano 16 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 @up jakoś nie widzę tam butów SPD? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siimon Napisano 16 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 @@siwy1973, możesz napisać coś więcej? Jak z przewiewnością? Wyglądaj raczej solidnie czy jest szansa, że nie przeżyją cięższego sezonu? Jeżeli możesz to wrzuć jakieś zdjęcia i może wagę Jak dobrałeś rozmiar? na stronie nie ma tabelki z wkładką w mm. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 16 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 Nie kupujcie M065, są kiepskie jak chodzi o "sztywności" nogi w bucie, znajomy je kupił i żałuje, ja mam M088 kupione za chyba 269 lub 279 zł i dają radę ogólnie, teraz tylko nowszy jest dostępny, tj M089. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.