munenori Napisano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 Witam wszystkich Krótkie pytanie co wybrać-używane Shimano M-077 z pedałami 520 za 230 zł czy nowe XC31 bez blokow i pedałów za 300zł? Jeżdżę dość sporo,około 10 kkm rocznie,pedały mam dwustronne firmy VP. W których butach lepiej jeździ się na platformach? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 17 Kwietnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Odradzam kupno używanych butów, może przyplątać się niemiła niespodzianka na stopach. W których butach lepiej jeździ się na platformach? To nie są buty do platform. Da się jechać ale po bułki na drugą stronę ulicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
munenori Napisano 17 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Platformy mają służyć tylko do wyjazdu z miasta na normalną trasę,później jazda w spd (mam dwustronne pedały VP). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 17 Kwietnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Platformy mają służyć tylko do wyjazdu z miasta na normalną trasę A dlaczego tak? Masz zatrzaski - jeździsz w zatrzaskach. To trochę tak jakbyś wypychał samochód z garażu i odpalał dopiero na ulicy. Idea dwustronnych to możliwość jeżdżenia w cywilnych butach i takich do wpięcia - zamiennie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
munenori Napisano 17 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Ciężko wydostać się z miasta będąc nonstop wpiętym,na każdym przejeździe lub wyjeździe zuliczki trzeba pamiętać o wypinaniu. Raz wypiąłem lewą nogę,ale przechyliłem się na prawą-dość bolesny upadek na kostkę brukową kolanem. Chodzi mi jedynie o przejechanie kilkuset metrów na platformie w butach spd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 17 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 To kwestia wyłącznie wyrobienia nawyków. Nie widzę problemu w kombinacji miasto-spd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 17 Kwietnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Ciężko wydostać się z miasta będąc nonstop wpiętym Pojeździsz w zatrzaskach i zapomnisz do czego są platformy. Jak wyżej kwestia przyzwyczajenia i pokonania bariery strachu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
munenori Napisano 18 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 W tym sęk,że ja jeżdżę w spd i nie o to mi chodziło. Pytanie było inne,ale już po fakcie,kupiłem nowe XC31. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.