grzechu2410 Napisano 16 Kwietnia 2015 Napisano 16 Kwietnia 2015 Jak w temacie łańcuch piszczy , próbowałem z różnymi olejami (rohloff ,finisch linie zielony , jakiś przekładniowy , do pilarek i silnikowy od auta )na wszystkie możliwe sposoby szejkowany i smarowany był ten łańcuch i zawsze po przejechaniu kilkunastu metrów zaczyna piszczeć , a po przejechaniu kilku kilometrów pisk jest nie do zniesienia napęd jest kompletnie nowy ma przejechane ok 200 km . Pisk tworzy się na kółkach przerzutki kiedy łańcuch się "zgina ", link https://youtu.be/FzYPrUJyhZs
michalj2 Napisano 16 Kwietnia 2015 Napisano 16 Kwietnia 2015 moze nasmaruj lozyska koleczek przerzutki tylniej, u mnie tez piszczaly kiedys i troche oleju do lancucha zalatwilo problem.
grzechu2410 Napisano 16 Kwietnia 2015 Autor Napisano 16 Kwietnia 2015 kółka są w porządku to na pewno wina łańcucha , nawet przerzutkę podmieniłem i dalej to samo , a na łańcuchu shimano jak ręką odjął, problem znika
jahoo84 Napisano 16 Kwietnia 2015 Napisano 16 Kwietnia 2015 Odsyłają na gwarancję jeżeli takową posiadasz oczywiscie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.