uslugifoto Napisano 16 Kwietnia 2015 Napisano 16 Kwietnia 2015 Witam, kilka dni temu, przez serwis kupiłem dwie obręcze http://www.weinmanntek.com/Products/FREESTYLE/ZAC2400.htm Niestety nie wiem jakie szprychy, wiem że są grube, ciężkie i ponoć mocne. Zależało mi na uruchomieniu roweru, ponieważ to sprzęt dodatkowy. Okazało się że w starej, tylnej oponie mam krzywy drut i opona ma bicie, tymczasem to zostawiłem, serwisant twierdził że to nie ma przełożenia na nic, poza komfortem jazdy. Po ok. 50 - 60 km jazdy nastąpiła taka sytuacja: https://youtu.be/W1dNwynnO28 Mam w związku z tym kilka pytań. 1. Czy to koło jest do uratowania? 2. Czy przyczyną mogło być bicie opony? 3. Czy mogę takim rowerem przejechać ok. 5 km do serwisu?
qb41 Napisano 16 Kwietnia 2015 Napisano 16 Kwietnia 2015 Na filmiku nie widać do końca czy bije obręcz czy tylko opona. Sprawdź to. Nie spotkałem się z czymś takim aby zepsuta opona pokrzywiła obręcz.
uslugifoto Napisano 16 Kwietnia 2015 Autor Napisano 16 Kwietnia 2015 Obręcz niestety też bije. Zastanawia mnie czy to możliwe że opona miała wpływ na obręcz?
Garlock Napisano 16 Kwietnia 2015 Napisano 16 Kwietnia 2015 A jak zdejmiesz oponę, to sama obręcz też bije?
uslugifoto Napisano 16 Kwietnia 2015 Autor Napisano 16 Kwietnia 2015 A jak zdejmiesz oponę, to sama obręcz też bije? Szczerze mówiąc to nie chcę nic przy tym grzebać, zawiozę to facetowi z serwisu, zarzekał się ze to mocne obręcze i szprychy. Teraz jak patrzę to niektóre szprychy są po prostu luźne!
atizylak Napisano 16 Kwietnia 2015 Napisano 16 Kwietnia 2015 Szprychy nie powinny być luźne. Ładny zonk.
uslugifoto Napisano 17 Kwietnia 2015 Autor Napisano 17 Kwietnia 2015 Obręcze mam wyprostowane, nowe Maxxis Ikon 29x2.2 zwijane założone. Zobaczymy teraz.
uslugifoto Napisano 18 Kwietnia 2015 Autor Napisano 18 Kwietnia 2015 Po wczorajszych 52 km wszystko wydaje się OK
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.