Nerrad Napisano 16 Kwietnia 2015 Napisano 16 Kwietnia 2015 Witam. Kupiłem jakiś czas temu obręcz double track sun rims 26 red camo ' i splotłem z niej tylne koło. Od kilku miesięcy szukam ten samej obręczy by włożyć ją do przodu, niestety obręcze te w rozmiarze 26 są już praktycznie niedostępne. Znalazłem pojedyncze sztuki ale w rozmiarze 24 '. Czy dobrym pomysłem jest założenie do przodu 24 a z tyłu dalej trzymać 26?
robertrobert1 Napisano 16 Kwietnia 2015 Napisano 16 Kwietnia 2015 Nie rozumiem po co taka rzeżba. Przecież są inne obręcze 26 o podobnych parametrach. Nigdzie nie jest powiedziane, że obydwa koła muszą mieć takie same obręcze. A może Tobie zależy tylko na naklejce?
Nerrad Napisano 16 Kwietnia 2015 Autor Napisano 16 Kwietnia 2015 Nie prosiłem o komentowanie mojego wyboru Mam taki fetysz że chce aby dwa koła były takie same , proste
Warthog Napisano 16 Kwietnia 2015 Napisano 16 Kwietnia 2015 No to jak będą mieć różny rozmiar to warunek nie zostanie spełniony. Moim zdaniem zakładanie różnych rozmiarów kółek to pomysł co najmniej kiepski, który negatywnie wpłynie na właściwości jezdne roweru, a także komfort jazdy. No chyba, że bicykl budujesz
Mod Team IvanMTB Napisano 16 Kwietnia 2015 Mod Team Napisano 16 Kwietnia 2015 Bla, bla, bla... Ludzie kiedyś robili nagminnie taki myk, szczególnie w czasch świetności Bender'a i Karpieli ze skokiem 220mm na każdym końcu. Opcja 1. Zakładasz do przodu 24" plus do tego bardzo grubą oponę. Najlepiej w granicach 2.8-3 cale. Niedobór obręczy nadrabiasz papciem, dodatkowo cieszysz się super wybieraniem małych nierówności. To jednak wersja dość łomociarska, gdyż opony 3 calowe do subtelnych i lekkich raczej nie należą... Opcja 2. Wkładasz koło 24 cale na tył i masz 64-era. Nie wykluczone, że aby skorygować podniesiony przód przyjdzie Ci obniżyć skok widelca lub przejść na niższy sztywny sztuciec. Dobrze by było, jakbyś napisał co to masz za klamota i do czego go używasz Szacunek... I.
djzatorze Napisano 16 Kwietnia 2015 Napisano 16 Kwietnia 2015 Na przód rozsadniej jest mieć delikatniejszą obręcz, zwłaszcza w HT. Po co dźwigać z przodu obręcz na wyrost? Do fulla albo pełnosztywniaka może jeszcze być
Nerrad Napisano 17 Kwietnia 2015 Autor Napisano 17 Kwietnia 2015 Roweru składany, rama wheelera. Rower będę używał do DH i FR. Ewentualnie wchodzi w gre też opcja abym do przodu dał jakaś inną obręcz ale w takim samym malowaniu, czyli szare moro
robertrobert1 Napisano 17 Kwietnia 2015 Napisano 17 Kwietnia 2015 Przy takim założeniu to chcesz zbudować różnokołowca a taki wątek mamy już na forum i to bardzo długi. W skrócie ... duże koło na front, małe na tył.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.