kolo1 Napisano 15 Kwietnia 2015 Napisano 15 Kwietnia 2015 Witam . Właśnie wziąłem się za serwis pasty Dt Swisa 1600 ( podobna w budowie jak 240 ) i mam mały problemik z wyjęcie łożyska od strony bębenka . Potrzebny jest tam klucz na wielowpust , aby odkręcić pieścień na zapadki rachet . Gdzie można taki klucz dostać , bo jakoś nie mogę znaleśc w necie . A może jest inny sposób na odkręcenie tego pierścienia ? Pozdrawiam .
Rulez Napisano 15 Kwietnia 2015 Napisano 15 Kwietnia 2015 Nie ma innego sposobu, jest w tym zestawie : http://dt4you.com/DT4YOU/Serwis/Service%20Kits/HWTXXX00NTK24S.jpg Cena zestawu 838 zł , dostępny tu (w formularzu ostatnia strona, pozycja 5 od dołu) : http://www.dt4you.pl/page_inny10.php?osCsid=ba47b79e03ca489e6707916eeebe0139 Taniej wyjdzie dorobić w zakładzie obróbki metali. W dobrym serwisie rowerowym powinni taki mieć ... mogę dodać, że jest to mocno przykręcone ...
dawid Napisano 15 Kwietnia 2015 Napisano 15 Kwietnia 2015 Mam ten klucz, nawet z nim jest ciezko odkrecic
Rulez Napisano 15 Kwietnia 2015 Napisano 15 Kwietnia 2015 Najlepszy sposób - klucz zamocowany w imadle i kręcić kołem, idzie bardzo ładnie ... również go mam, ale nie wyślę, bo drugiego (gdyby zginął w drodze) znajomy tokarz mi nie dorobi już o ten jeden trułem mu d..ę .
kolo1 Napisano 16 Kwietnia 2015 Autor Napisano 16 Kwietnia 2015 Dzięki Panowie za pomoc .O kurna , cena kosmiczna - chyba lepiej poszukam serwisu który mi wymieni łożysko . Pozdr.
jahoo84 Napisano 16 Kwietnia 2015 Napisano 16 Kwietnia 2015 http://m.ebay.com/itm/351203545589?nav=SEARCH
kolo1 Napisano 16 Kwietnia 2015 Autor Napisano 16 Kwietnia 2015 Trzeba będzie ten klucz jednak dorobić . A może któryś z Kolegów ma zajechane zębatki rachet ( chętnie odkupię ) , potrzebuję na wzorca dla tokarza - dobrych mu nie dam bo jeszcze zgubi i będę ponad stówę w plecy . Z góry dziękuję . Pozdrawiam .
jahoo84 Napisano 20 Kwietnia 2015 Napisano 20 Kwietnia 2015 http://www.nusiu.pl/klucz-piasty-magura-p-18.html pisać do gościa i zamawiać. Jutro wysyłam gościowi ratchet żeby sobie zdjął wymiar i będzie mi robił także podczepiajcie się.
rzezniol Napisano 20 Kwietnia 2015 Napisano 20 Kwietnia 2015 może któryś z Kolegów ma zajechane zębatki rachet Jak są stalowe (tego nie jestem pewien w 100% bo nigdy nie trzymałem w ręce) to masz gotowy klucz ! Wystarczy dospawać coś za co pociągniesz kluczem lub złapiesz w imadło Pozdro
kolo1 Napisano 21 Kwietnia 2015 Autor Napisano 21 Kwietnia 2015 już na to wpadłem . Dlatego zakupiłem potrzebne cześci ....
Rulez Napisano 21 Kwietnia 2015 Napisano 21 Kwietnia 2015 Nie do końca jestem przekonany do spawania ratcheta ...no ale kto nie próbuje, ten sobie palca nie przytrzaśnie ...
rzezniol Napisano 24 Kwietnia 2015 Napisano 24 Kwietnia 2015 Nigdy nie trzymałem części ratcheta w ręce ... Ale jeśli są zrobione z jakiegoś gatunku stali to spawanie nie powinno robić problemu ... nowych bym nie spawał ale jak są w jakiś sposób uszkodzone ... dlaczego nie ? Pozdro
Garlock Napisano 25 Kwietnia 2015 Napisano 25 Kwietnia 2015 Ale jeśli są zrobione z jakiegoś gatunku stali to spawanie nie powinno robić problemu .. Jeśli jest zrobiony ze stali do ulepszania cieplnego np. w stylu 45 (a raczet raczej jest hartowany) to spawanie robi się mocno problematyczne.
jahoo84 Napisano 8 Maja 2015 Napisano 8 Maja 2015 http://www.nusiu.pl/klucz-piasty-magura-p-18.html Klucz przyszedł, wykonanie świetne, materiał na pewno to nie jest szit, jeszcze nie odkręcałem nim ale wygląda że jest pewny. Cena 48 zł z przesyłką.
jahoo84 Napisano 19 Czerwca 2015 Napisano 19 Czerwca 2015 Pisz do kolegi z linka , wymiary ma ściągnięte także pewnie szybko ogarnie tobie klucz.
jahoo84 Napisano 19 Czerwca 2015 Napisano 19 Czerwca 2015 Rzeczywiście klucz zniknął ze strony dlatego link nie działa , ale piszcie do Niego z zapytaniem , może zrobi.
Rulez Napisano 19 Czerwca 2015 Napisano 19 Czerwca 2015 A prawa patentowe ?, nie wiadomo jak DT podejdzie do tego klucza ... to nie jest narzędzie uniwersalne ...
Rulez Napisano 19 Czerwca 2015 Napisano 19 Czerwca 2015 Weź się walnij w ... co mnie to obchodzi, sam sobie robi problem jeśli klucz widnieje oficjalnie na jego stronie i jesli DT zastrzegł sobie prawa do tego klucza .
swimfan Napisano 19 Czerwca 2015 Napisano 19 Czerwca 2015 Panowie spokojnie:) Polak potrafi;/ Prawda jet taka , że to sami producenci wymyslają udogodnienia w postaci kluczy, czesci itp bez ktorych kupna nic nie zrobisz (np.126 p mozna bylo pewnie rozkrecic za pomoca 4 kluczy). Jesli klucz bylby w normalnej cenie nikt by się nie bawił w dorabianie, kombinowanie. Ja jakis czas temu trafilem lozysko o poszerzonym pierscieniu wewnetrznym , czemu mialo to sluzyc ? nie wiem chyba wyciagniecie 4 razy tyle kasy niz za markowe lozysko bez klonierza wewnetrznego. Wracajac do tematu watpie ze dedykowany klucz przenosi jakies szczegolne sily przy odkrecaniu i odkrecaniu albo mialo jakies inne uzasadnione zastoswanie. Jeżeli tak to trzeba zwrocic honor Dt Swiss i uszanowac patent, isc do serwis i wymienic. Pewnie wymiana z 50 zl kosztuje+czesci, po co sie denerwowac kombinowac.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.