rzezniol Napisano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 (edytowane) Do Canyon`a owszem ale nie 6,9 ... bliżej mu niestety do 5,9 z którym osprzętowo jest porównywalny. ... Główna różnica do 6,9 to gorszy amortyzator z prostą rurą sterową ... montowany na sterach redukcyjnych w ramie Tapered, do tego na zwykłą oś 9 mm. Pozdro @@beskid, mnie ubiegł . W największym skrócie Radon będzie porównywalny do Canyona w zbliżonej cenie ... ot cała filozofia. Edytowane 16 Kwietnia 2015 przez rzezniol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmisiek9612 Napisano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 Nawet ten radon - http://www.bikecenter.pl/p16240,radon-zr-team-29-7-0-white-black-blue-2015.html, za 3300,00 zł, będzie podobny do Canyona 6.9 ? ten jest porównywalny do wersji 5.9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba3d6 Napisano 16 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 Powiedzcie mi jeszcze tylko po czym poznać , patrząc na dane techniczne na stronie internetowej, jaka jest średnica osi czy 8 czy 15mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 (edytowane) Zazwyczaj już w każdym przypadku jest to zaznaczone w specyfikacji. Jak nie amora to w opisie piast czyli QR15mm. Technicznie bardzo ładnie to widać na przykładzie tego Silvera Sola 2 z białym Reconem. Oś 9mm jak by wkładasz "od spodu" czyli musi być szczelina na nią w goleni amora. Przy QR15mm tego nie ma bo zastąpiono to osią przelotową. Edytowane 16 Kwietnia 2015 przez beskid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest89 Napisano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 Ja kupowałem Radona ZR Team 8.0 niedawno w Bike-Discount.de, VAT normalnie 23%, jesteśmy w Unii, więc wsio bez problemu, wysyłka DHL ok 30 Euro. Rower przyjeżdża ze złożonym tylnym kołem, montujemy tylko przednie koło, kierownice, pedały i siodełko, cała reszta jest już ustawiona. To jeden z największych sklepów w Niemczech, nie ma szans na wtopę, nawet można dzwonić i pisać do nich maila po polsku... Ogólnie te Radony czy Canyon są mega do siebie podobne, widelec taki sam, osprzęt praktycznie też, pozostaje kwestia wyglądu. Mnie akurat Radon podchodzi bardziej od Canyona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba3d6 Napisano 19 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 Więc pozostał mi dylemat czy wziąć radona zr team 8.0 czy canyona 6.9. Z tego co widzę to w radonie jest korba slx a w canyonie deore i to chyba wszystko jeżeli chodzi o różnice. Co z tych dwóch modeli będzie lepsze? Jak wygląda sprawa płatności przy zakupie z niemiec w euro, podczas gdy mam tylko zlotowkowe konto ? Jeżeli rower z przesyłką kosztuje 1033 euro to przeliczam to po prostu po aktualnym kursie czy dochodza jeszcze jakies dodatkowe oplaty ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 W Canyonie płacisz w złotówkami na konto w polskim banku ... W ofercie z Radonem pozostaje założyć konto walutowe i przewalutować złotówki w jakimś kantorze internetowym. Jak są niemal identyczne ... To ja bym wziął lżejszego ... Masz 0,4 kg różnicy na korzyść Caanyona ... oba rowery mają podaną wagę bez pedałów, których nie ma w zestawie i nie wiadomo jakiego rozmiaru dotyczy waga. Canyon do roweru dodaje pompkę do amortyzatoram, w Radonie nie znalazłem takiej informacji. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmisiek9612 Napisano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 pozostaje założyć konto walutowe i przewalutować złotówki w jakimś kantorze internetowym. w moim banku tj. alior bank normalnie jest opcja "przelew zagraniczny" i sami z atomatu przeliczają walutę po swoim kursie (nie koniecznie najlepszym ale dużych różnic nie ma) konto mam zwykłe nie walutowe. Myślę że w innych bankach też mają takie opcje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 sami z atomatu przeliczają walutę po swoim kursie (nie koniecznie najlepszym ale dużych różnic nie ma) Dlatego sugeruję konto walutowe ... bo banki lubią zarabiać ... a ja lubię wydawać tylko tyle ile jest koniecznie potrzebne. 5 gr na każdym jurku przy 1000 sztukach waluty daje ni mniej ni więcej 50 zeta ... Zawsze to 50 zeta, które możesz wydać na dobry browar żeby oblać zakup ... browar który wypijesz ty a nie prezes banku . Do oblewania polecam piwko Doctor Brew Molly IPA ... dla mnie delicje Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba3d6 Napisano 19 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 Dzięki za pomoc. Jeżeli rowerki są praktycznie indentyczne to decyduje się na canyona bardziej przypadł mi do gustu wizualnie. I nie będzie problemu z walutą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 Nieważne co byś wybrał z tych rowerów to dobry wybór . Ja swoim Canyon`em jak na razie jestem zauroczony Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmisiek9612 Napisano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 co racja to racja Oblewania nigdy mało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba3d6 Napisano 25 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 To znowu ja, niestety w związku z nieoczekiwanymi wydatkami musiałem odłożyć w czasie zakup roweru. Teraz znowu się do tego przymierzam, ale niestety budżet jakim dysponuje jest dużo mniejszy. Czy da się znaleźć coś ciekawego w kwocie około 2000 zł, maks 2500, ale wolałbym bliżej tej pierwszej kwoty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frobek Napisano 27 Maja 2015 Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 Tu masz fajny rower, na stalowej ramie CrMo: http://badbikes-online.de/epages/d006b20b-4aed-4f31-a252-c39c757446d7.sf/de_DE/?ObjectPath=/Shops/d006b20b-4aed-4f31-a252-c39c757446d7/Products/G13KAS292 Razem z przesyłką wyjdzie ok. 3500. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AveS Napisano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 (edytowane) Ja odświeżę temat w takim razie co by nie zakładać nowego tematu Do wyboru mam:Cube LTD Pro 2014 http://www.chainreactioncycles.com/pl/en/cube-ltd-pro-29-hardtail-bike-2014/rp-prod1141404849zł - 10% od tej ceny lub 15% wartości roweru na akcesoriaRadon ZR Team 8.0 2015 http://www.bike-discount.de/en/buy/radon-zr-team-29-8.0-237621929 euro co da przy obecnym kursie około 3900zł (cena z wysyłką) Tegoroczny Cube LTD Pro ma jednak słabszy osprzęt http://www.bike-discount.de/en/buy/cube-ltd-pro-29-blackline-230354/wg_id-117Chyba że lepiej już uderzyć w ten model: http://www.bike-discount.de/en/buy/cube-race-one-black-n-flashyellow-238104/wg_id-117Myślałem też nad tym: https://www.canyon.com/pl/mountainbikes/bike.html?b=3640 ale ma słabszy osprzęt aniżeli Radon, ale wychodzi 500zł drożej i dodatkowa pompka i klucz raczej nie są warte takiej dopłaty.Który z nich polecicie oraz czy macie jeszcze jakieś propozycje poza nimi w tej cenie? Edytowane 9 Czerwca 2015 przez AveS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest89 Napisano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Radon ZR Team 8.0. Za 1000 eurosów już ten sprzęt jest godny polecenia a teraz w promocji 899 euro nie ma konkurencji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej83 Napisano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 (edytowane) Sam powoli dojrzewa do zakupu i skłaniam się ku radon owi jakoś bardziej mi podchodzi niż canyon Edytowane 9 Czerwca 2015 przez maciej83 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AveS Napisano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Radon ma super ofertę, boję się tylko czy rama 18 cali mi podpasuje... 183cm wzrostu noga wewnętrznie 84cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cr4zylucky Napisano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 18 może okazać się za mała.. A 20 za duża.. Chyba, że zainwestujesz w spd co da ok 2 cm do długości nogi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AveS Napisano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 no i tutaj pies pogrzebany, gdybym nie miał tego dylematu to pewnie bym go już dzisiaj zamawiał Dzisiaj się przymierzyłem do Cube-a LTD z 2014 roku i wrażenie bardzo na +++Macie Panowie jakieś opinie odnośnie hamulców Shimano A-M506 które są w Cube LTD Pro 2015? Czy Deore A-M615 będą odczuwalnie lepsze? Czytałem, że hydrauliki od Shimano powyżej 6xx są po prostu dużo mniej awaryjne, ale może to moja błędna opinia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cr4zylucky Napisano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 A jaki rozmiar mierzyłeś tego cube? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 18 może okazać się za mała.. A 20 za duża.. Chyba, że zainwestujesz w spd co da ok 2 cm do długości nogi. spd wydłuża CI nogi, większej głupoty dawno nie czytałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cr4zylucky Napisano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 (edytowane) spd wydłuża CI nogi, większej głupoty dawno nie czytałem Nie o to mi chodziło.. Ja w spd jak lecę to zawsze na bok nie jajami na ramę Edytowane 9 Czerwca 2015 przez cr4zylucky Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AveS Napisano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 A jaki rozmiar mierzyłeś tego cube? 19 cali, był ok Obecnie bardziej preferuję platformy aniżeli spd Jeden z użytkowników forum zauważył, że Radon 18 cali tegoroczny jest podobny do Cube-a LTD 19 cali z zeszłego roku, jeśli chodzi o geometrię. Patrząc na jego uwagi ma dużo racji, tylko nadal pozostaje ta niepewność. Eh niezdecydowany jestem jak przysłowiowa kobieta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej83 Napisano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 Ktos gdzies pisal że Cube ma jakas zwichrowaną numerację tylko nie pamiętam czy w tych modelach tez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi