Kozek Napisano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Witam. Jestem niezbyt szczęśliwym posiadaczem roweru medano vanity. Nieszczęśliwym dlatego, iż od początku rama 18" w tym rowerze była dla mnie zbyt duża. Dlatego też szukam ramy 17", która będzie pasować do moich wymiarów (170cm, dł. nogi 68-69). Wstępnie zainteresowałem się tą http://velmar.pl/rama-kellys-cliff-17cali-p-1809.html Dobry wybór? Geometria cliffa i mojej obecnej ramy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitof Napisano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Medano jest dla Ciebie za duże w sensie przekroku? Ta rama Kellysa jest dłuższa i jednocześnie ma sporo niższą główkę. W efekcie będziesz na niej zauważalnie bardziej wyciągnięty i pochylony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kozek Napisano 15 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Tak, w przekroku jest praktycznie na styk, myślę, że te 3cm wiele by pomogły. Zauważyłem, że geo jest bardziej sportowe, ale mam problem ze znalezieniem ramy w tak małym rozmiarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Tu masz 10 mm krótsze ramy Kellys Neos oraz Kellys Mash Jest jeszcze rama Nordkapp w rozmiarze 16" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kozek Napisano 15 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Problem w tym, że nie widzę żeby nordkapp 16" był gdzieś dostępny, a jest to chyba najlepsza opcja. Mam też do Was pytanie apropo opłacalności wymiany ramy. Rower na dzień dzisiejszy wyceniam na ~1000zł, może nawet mniej. Przejechałem na nim max 1,5kk km i w zasadzie ma jedną wadę. Podczas odklejania naklejki z ramy, zeszła ona razem z lakierem bezbarwnym, dlatego też pozostaje albo malowanie ramy, albo jazda z naklejką, która jest przyklejona w tej chwili. Tak więc, czy wg Was jest sens kupować nową ramę czy po prostu sprzedać go i dołożyć do czegoś lepszego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitof Napisano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 No ja bym się mocno zastanowił przed zakupem tego Nordkappa. To już mała i bardzo krótka rama. Żebyś znów nie przedobrzył w drugą stronę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kozek Napisano 17 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Postanowiłem, że sprzedam obecny rower, a w między czasie będę rozglądał się za innym. Dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.