Skocz do zawartości

[licznik] Sigma 16.12 STS - pomoc w konfiguracji

karsto1982

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chcialbym prosic o pomoc w zamontowaniu licznika Sigma 16.12 STS na kole 29 calowy.

Wiem jak zamontowac poszczegolne elementy ale chcialbym prosic o informacje dotyczace ustawienia nadajnika.Czy musi on byc na jakiejsc odpowiedniej wysokosci czy nadajnik montowany na szpryche musi tez byc na jakiejs konkretnej wysokosci zeby wlasciwie przekazywal informacje o predkosci.Czy trzeba go jakos konfigurowac.

Bardzo prosze o pomoc.

Napisano

Wysokość nie ma znaczenia. Dla licznika ważne jest tylko to, kiedy magnes spotka się z nadajnikiem i jeśli masz dobrze ustawiony obwód koła, to będzie działać.

Napisano

Tak, ale z drugiej strony nadajnik nie może być za daleko magnesu (a im wyżej zamontujesz, tym ta odległość jest większa), bo po prostu nie będzie go wyczuwać.

Napisano

a podpowiecie mi czy lepiej jest montowac bliżej felgi czy lepiej  blizej srodka??jest jakas roznica??

Z odpowiedzi wywnioskowalem ze nie ma roznicy ale wole sie upewnic.

Napisano

Czy licznik ten ma podswietlenie,bo nigdzie nie moge znalezsc.Przed zakupem jak czytałem to gdzies było napisane ze ma ,ale nie dam sobie reki uciac :)

Napisano

Nie ma stałego podświetlenia. Można nacisnąć dowolny przycisk by podświetlić - funkcja się nie zmieni.

W modelu STS jest mocniejsze podświetlenie.

Podświetlenie się też samo wyłącza po dłuższym czasie nieaktywności licznika.

Nadajnik musi być blisko magnesika na szprysze. Będzie się zapalać dioda w nadajniku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...