Skocz do zawartości

[rower] Giant Roam 3 - Opinie vs Lazaro Integral V3

xBlady

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, co powiecie o rowerze Giant Roam 3? W sklepie rowerowym zaoferowano mi cenę 1590 zł (może coś jeszcze wynegocjuję), oraz dostałem informację, że rower posiada 5 lat gwarancji, a jeśli zarejestruję go na stronie producenta, dostaję gwarancję dożywotnią. Zastanawiam się jeszcze nad Lazaro Integral V3 (Lazaro mają super osprzęt, ale podobno ramy długo nie wytrzymują). Co powiecie? 

Napisano

ale podobno ramy długo nie wytrzymują

A któż to tak naprawdę mógł sprawdzić skoro te rowery są na rynku jakieś 3 lata? Nie słyszałem o jakiejś trzaśniętej ramie, a i nikt się chyba nie pokusił o jakąś recenzję długodystansową typu "śmignęło 10 000 km"....

Co to Gianta to nie jest zła opcja biorąc pod uwagę, że stacjonarnie - możesz się dokładnie przymierzyć i z serwisami gwarancyjnymi nie będzie problemu. Z tą gwarancją na ramę to paradoksalnie bardziej bym właśnie uważał na tę firmę - dobrze poczytaj warunki, bo to dożywocie to nie jest "Twoje" tylko materiału, a aluminium wieczne nie jest... Giant lubi nie uznać pękniętej podsiodłówki np i czytałem o tym nawet ostatnio.

O Lazaro już chyba wszystko zostało powiedziane - tani i bardzo OK, ale internetowy...

Napisano

Co do Lazaro, to dzwoniłem do gościa co te rowery sprzedaje, serwis mają ok 20 KM od mojego miejsca zamieszkania także spoko (mają 24 serwisy w całej polsce). A co do ram, to czy np. gdy w sklepie wezmę obojętnie jaki rower na kołach 28 i ramie 19'' to będzie on miał jakieś porównanie do Lazaro czy nie bardzo? Bo rower chciałbym mieć na kilka ładnych lat, także chciałbym, aby wygodnie mi się na nim jeździło, a niestety Lazaro nie ma gdzie przymierzyć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...