Skocz do zawartości

[Atlas] Szlak r10

Traumell

Rekomendowane odpowiedzi

R10 to w dużej mierze jazda drogami krajowymi obok samochodów

drogami krajowymi? przejechałem nie tylko w Polsce R10 i może było kilka dróg wojewódzkich/powiatowych ale żeby większość krajowymi?

@Traumell: jeżeli będziesz miał nawigację, to tutaj: http://cycling.waymarkedtrails.org/pl/relation/1738118 możesz pobrać ślad.

Nie spotkałem się jeszcze z atlasem rowerowym stricte przeznaczonym pod R10. Chesz go zabrać ze sobą w trasę, czy tylko dzięki niemu przygotować sobie ją w domu a ze sobą zabrać notatki + jakieś papierowe mapy? Chodzi Ci o R10 w całości czy tylko jego polską część? Jest mnóstwo informacji na necie na temat tego szlaku, od wyboru do koloru. Sprecyzuj pytanie, będzie łatwiej doradzić.

R10 to w dużej mierze jazda drogami krajowymi obok samochodów.

zientas

Może poza Polską, tam nie byłem i nie jechałem tym szlakiem, ale u nas w kraju R10 krajówkami??? O czymś nie wiem?

drogami krajowymi? przejechałem nie tylko w Polsce R10 i może było kilka dróg wojewódzkich/powiatowych ale żeby większość krajowymi?

Na Łotwie R10 biegnie wzdłuż ViaBaltiki więc wzdłuż bardzo ruchliwej drogi.

W Estonii szlak przy samej granicy z Łotwą skręca w bardzo fajną lokalną drogę ale im dalej tym tym ruch się nasila a co gorsza oznakowania nikną.

W Polsce w rejonie zachodnim także szlak jest poprowadzony wzdłuż bardzo ruchliwej drogi. Faktycznie to jest droga wojewódzka ale o ruchu jak na drodze krajowej. Swego czasu Niemcy zaczepili mnie sądząc, że się zgubili. U nich szlaki rowerowe są poprowadzone lokalnymi uliczkami a przy drogach o większym natężeniu ruchu są samodzielne DDRy.

Swego czasu Niemcy zaczepili mnie sądząc, że się zgubili.

też mnie na Polskim odcinku zaczepili Niemcy, ale to było na odcinku piaszczystym, których imho jest w Polsce więcej niż wzdłuż ruchliwych dróg i nie mogli uwierzyć, że ktoś tam dał międzynarodową drogę rowerową

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...